Trabzon TÜRKAV Başkanı Kuru Yazdı: Bedeli Göze Alabilmek…

featured

Milletlerin meydana gelişine genel hatlarıyla kısaca baktığımızda üç ayrı oluşumla karşılamak mümkünüdür. Bunlar; tarihi geçmiş, milliyetçilik akımın varlığıyla toplumsal gelişimin sonucu ve toplumu bir araya getiren etmenleri dikkate almaktır.

Türkiye Türkleri için Çanakkale’de diriliş, Sakarya’da direniş, Büyük Taarruzla kurtuluş ve Lozan’la bütün mücadelenin dünyaya tescil ettirilişidir. 99. Yıl önce bu gün, 26 Ağustos 1922’ de Gazi Mustafa kemal Paşa Kocatepe’de, Türk tarihinin en önemli taarruzlarından birini başlattı… Ve 26-30 Ağustos’ da kazanılan Büyük zafer sayesinde, bağımsız ve hür olarak yaşanabilen vatana sahip olunmuştur.

Bakın İstiklal savaşının kahramanlarından tarihte yer alanlar ne diyordu: Bizi yok etmek isteyenler sadece Yunan değil ki, İngiliz’ i vardı, Fransız’ı vardı, İtalya’nı vardı, Ermeni’si vardı… Birde bunlara yardım eden içeride hainler vardı. Türk’e karşı olanların iştahı kabarsa da; “…Çok şükür bizim Allah’ımız vardı. Birde Mustafa kemal Paşa’mız…” Elbette milli mücadeleden yana olan ve kurtuluşa büyük katkılar sağlayanlar vardı.

Onun içindir ki; Büyük zaferin gerçekleştiği şartlar, kazanılma biçimi ve sonuçları itibariyle tarihiminiz en önemli zaferidir.
Mustafa kemal Paşa bu toprakların ve Türk milletin kurtarıcısı, ortak ve temel değeridir. Milletin kahramanlarına karşı yapılan nankörlüğün topluma hiçbir faydası olamaz. Büyük taarruzun 99. yıl dönümü kutlu olsun.

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!