TOGG Ortaklık Yapısı Değişti

TOGG Ortaklık Yapısı Değişti

TOGG’daki sermaye artışı sonrası Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu’nun her birinin TOGG’daki nihai payları yüzde 19’dan yüzde 23’e yükseldi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda (TOGG) ortaklık yapısı değişti.

TOGG, ödenmiş sermayesini 150 milyon TL’den 996 milyon 774 bin TL’ye çıkardı. Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu’ndan KAP’a yapılan açıklamada, İnan Kıraç’ın sahibi olduğu projenin bir diğer ortağı KÖK Ulaşım’ın sermaye artırımına katılmadığı ve adı geçen üç şirketin her birinin TOGG’daki ortaklık payının yüzde 19’dan yüzde 23’e yükseltildiği belirtildi.

TOGG tarafından yapılan açıklamada, şirketin ödenmiş sermayesinin tamamı daha önce yapılan sermaye avanslarının sermayeye ilave edilmesi suretiyle nakden 846,77 milyon TL artırılarak 150 milyon TL’den 996,7 milyon TL’ye çıkarıldı.

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalarda “sermaye artırımına iştirak ettiklerini” duyurdular. Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK’ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2’lik kısmını da satın aldıklarını açıkladı. Buna göre Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu’nun her birinin TOGG’daki nihai payları yüzde 23’e yükseldi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!