“THK, 80 Milyon Dolar Kredi Almış, Bu Para Nereye Harcandı Denetleyen Var Mı?”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ÖTV Açıklamasına Sert Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Hülya Hökenek moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Hükümetin orman yangınlarına yönelik açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kendi içinde kaos, kendi içinde söylem birliği sağlayamayan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Türk Hava Kurumu, bu ülkenin gözbebeğidir. THK’yı bu duruma kim getirdi bulmalıyız. Bugüne kadar başarıyla görev yapan kurumu kim bu hale getirdi. 80 milyon dolar kredi almışlar, bu para neye harcandı bilen var mı, denetleyen var mı? Büyük yolsuzluklar var” dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat ziyaretine ilişkin olarak da “Oraya gittiğinizde hizmetin aksamaması lazım. Erdoğan gidince itfaiyeyi beklettiler. Ormanlar cayır cayır yanıyor. Ben bunları söylemezsem görevimi yapmamış olun. İki yerde büyük yangın oldu. Antalya ve Muğla’da. Antalya Büyükşehir Belediye başkanına vali telefon açıyor ‘Bu işi beraber götüreceğiz’ diyor, doğru diyor. Ama Muğla Valisi, Muğla Belediye Başkanını kriz masasına davet etmeye korkuyor. Çünkü İçişleri Bakanı orada. Telefon açıyor belediye başkanına ‘önlem alıyorsunuz’ değil mi diye sorunca belediye başkanı ‘Zaten sahadayız’ diyor. Muğla’ya ormanla, ormancılıkla hiç ilgisi olmayan birisini atarsanız” görüşünü dile getirdi.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: Cumhuriyet

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!