Terör Örgütü PKK’nın 11 Yaşında Kaçırdığı Fırat Şişman Onu Yakalayan Mehmetçiğin Verdiği Kan İle Hayatta Kaldı

Terör Örgütü PKK'nın 11 Yaşında Kaçırdığı Fırat Şişman Onu Yakalayan Mehmetçiğin Verdiği Kan İle Hayatta Kaldı

Terör örgütü PKK’nın 11 yaşında kaçırdığı; Murat Karayılan’ın “oğlum” dediği Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman, 25 yıl sonra Besler Derler’de yaralı ele geçirildi. Onu yakalayan Türk askerinin verdiği kanla hayatta kaldı. Fırat Şişman örgütün “çekirdek kadrosunun” gençlerin hayatını nasıl kararttığını anlattı:
“Çocuk yaşta örgüte katılımım oldu. Benimle birlikte zorla götürülen kişilerin çoğu çocuktu. En büyüğü 15 yaşındaydı. Benim dışımda hepdi öldü.
Bir çatışma esnasında ağır bir şekilde yaralandım. Aşırı kan kaybettiğimden dolayı hastane sürecinde askerlerden kan alınıp bana verilmişti. Onların sayesinde hayatta kaldım. Dağda bize, yakalanan teröristlere ağır işkenceler yapıldığı anlatıldı. Öyle bir yaklaşımları olsaydı benim yaşama imkanım olmazdı. Örgüt kırsal alanda başaramadığını şehirlerde hendek barikat ve şehir savaşıyla başarmaya çalıştı. Gençleri yaşlı insanları insanların evlerini kullanarak bu savaşı halka dayalı geliştirmeye çalıştı. Fakat yürütülen savaşta zarar gören bölge insanı oldu.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!