Telefon tarifelerine fahiş zam geldi. Bayiye gidenler şok oldu

featured

Ülkedeki ekonomik kriz ve yüksek enflasyon, tüm yaşam alanlarında olduğu gibi iletişim sektöründe de etkisini gösterdi. Telefon ve internet gibi temel ihtiyaçlara art arda gelen zamlar, faturaları astronomik rakamlara taşıdı.

Sosyal medya üzerinden tepkilerini paylaşan vatandaşlar, bu durumu #OperatörSoygunu etiketiyle dile getirdiler. Bir vatandaş, 235 TL olan faturasının neredeyse dört katına çıkarak 814 TL’ye ulaştığını belirtti ve ”GSM operatörleri sınırları aştı! Bu artık sadece enflasyon değil!” şeklinde yorumda bulundu.

Bir başka vatandaş ise Haziran ayında 265 TL ödediği faturanın, Ağustos ayında 1200 TL’ye çıktığını ifade etti.

KAMPANYA ALDATICILIĞI

GSM operatörlerinin sözleşmesi biten kullanıcılara sunduğu yüksek tarifeler tepkilere yol açtı. Tarifelerini yenilemek için bayiye giden veya mobil uygulama üzerinden giriş yapan kullanıcılar karşılaştıkları fiyatlarla şoke oldular. Fiyatlar karşısında gözleri fal taşı gibi açılan vatandaşlar, ”Her yıl bu durumu yaşıyoruz. Yeni müşterilere 200 TL’ye sundukları hizmeti mevcut müşterilere 600 TL’ye veriyorlar. Yani beş katı kadar bir artış var. Bu açıkça hırsızlık!” dediler.

Size özel kampanya’ başlığı altında yanıltıcı bilgiler sunulduğunu belirten vatandaşlar, “Örneğin, ‘size özel 190 TL’ yazıyor ama bu teklif sadece ilk 3 ay için geçerli, sonrasında yüksek ücretler talep ediliyor. Bu kampanyalar tamamen aldatıcı, buna bir düzenleme getirilmesi şart” şeklinde eleştiride bulundular.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU FİYAT AÇIKLAMIŞTI

BTK, 1 Nisan itibarıyla geçerli olacak mobil haberleşme hizmetleri ücret tarifesini açıklamış ve azami ücret tarifesine yıllık yüzde 65 zam yapılacağını duyurmuştu. Yeni tarifeye göre, yurt içi arama dakikası 3 lira 12 kuruş, yurt dışı arama dakikası ise 31 lira 35 kuruş olarak belirlenmişti.

KULLANICILARIN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!