Telefon kaçakçılarına 76 ilde “Sinyal” operasyonu

Telefon kaçakçılarına 76 ilde “Sinyal” operasyonu

Yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirerek haksız kazanç elde edenlere yönelik operasyonda, 341 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının (KOM) tespitleri doğrultusunda ve koordinesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında; yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirerek haksız kazanç elde ettikleri, devleti vergi kaybına uğrattıkları ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan kaçakçılık suçunu işledikleri belirlenen şahıs ve suç grupları ile kaçak cep telefonlarını piyasaya süren iş yerlerine yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı olarak “Sinyal” kod adlı operasyon gerçekleştirildi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 76 ilde 341 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, şu ana kadar 70 şahıs gözaltına alındı, 1145 adet kaçak cep telefonu, 7 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında, söz konusu şahısların “zula” diye tabir edilen gizli bölmeler içerisinde gümrüğe beyan etmeden Türkiye’ye soktukları kaçak cep telefonlarını gizli depolarda topladıkları, ardından bu telefonları kuryeler vasıtasıyla kaçak cep telefonu satan iş yerlerine dağıttıkları anlaşıldı.

Şahısların, bu kaçak cep telefonlarına Türkiye’de kayıtlı eski model cep telefonlarının IMEI bilgilerini klonlayarak kullanıma hazır hale getirdikten sonra piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Polis, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlardan e-Devlet hesaplarını kontrol ederek bilgileri dışında cep telefonu kaydına rastlamaları halinde durumu yetkililere bildirmelerini istedi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!