Tek kullanımlık plastik çatal, bıçak ve tabaklar yasaklanıyor

featured

İngiliz hükümeti, çevre kirliliğini azaltmak için tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamaya hazırlanıyor. Ancak söz konusu uygulama, süpermarketler veya paket servislerde kullanılan plastik ürünleri kapsamayacak.

Yasaklanan tek kullanımlık plastikleri 1 Ekim’den sonra tedarik etmeyi sürdüren işletmeler, para cezasına çarptırılabilecek ve yerel makamlar tarafından denetime tabi tutulabilecek.

Benzer bir yasak daha önce İskoçya’da uygulanmıştı. İskoçya, Haziran 2022’de işletmeler için tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamıştı.

İngiltere’de de tek kullanımlık plastik pipetler, karıştırıcılar ve plastik saplı pamuklu çubuklar 2020’de yasaklanmıştı.

İngiltere’de veriler, her yıl yaklaşık 1,1 milyar tek kullanımlık plastik tabak ve 4,25 milyar çatal bıçak takımı kullanıldığını, bunların sadece yüzde 10’unun kullanıldıktan sonra geri dönüştürüldüğünü gösteriyor.

Avrupa Birliği (AB) plastik atık miktarını azaltmak için son yıllarda yeni düzenlemeler getirmiş, 2021’de de tek kullanımlık tabak, çatal, bardak ve pipet gibi plastikleri yasaklamıştı. (AA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!