TBMM’de CHP’nin, ‘Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Hakkındaki İddiaların Araştırılması’ Önerisi Kabul Edilmedi

TBMM'de CHP'nin, 'Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Hakkındaki İddiaların Araştırılması' Önerisi Kabul Edilmedi

TBMM Genel Kurulunda, Ruhsar Pekcan’ın kendi firmasından bakanlığa dezenfektan satışının araştırılması önergesi AKP ve MHP’li vekillerin oyları ile reddedildi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti’nin, gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. İlk olarak İYİ Parti’nin, “nüfuzun ve görevin kötüye kullanılması ile artan usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının araştırılması” konusunda verdiği araştırma önergesinin, bugün ele alınmasına dair grup önerisi görüşüldü.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, AK Parti’nin, 19 yılın sonunda yolsuzluk konusunda sınıfta kaldığını savundu. Öztürk, son dönemlerde Türkiye’de hem kendine emanet edilen kamu gücünü kötüye kullananların hem de kamu gücünü kullananlara yakın olduğunu iddia ederek, menfaat sağlamaya çalışanların sayısında artış yaşandığını öne sürdü.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AK Partili bürokratların, birden çok yerden devasa tutarda maaş, ücret, prim, huzur hakkı ve kar payı aldığının altını çizdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Bizim yolsuzluklar karşısındaki duruşumuz çok net. AK Parti’yi iktidarda tutan şey, dürüstlüğü, emanete olan bağlılığı, yolsuzluklar karşısındaki sert, kararlı ve tavizsiz tavrıdır.” diye konuştu.

Demokrasi ve şeffaflık için hesap sorulmasını isteyen Öztunç, “Maske takmayan vatandaşa ceza yazılıyor ama kendi şirketinden bakanlığına mal satan biri yargılanamıyor.” diye konuştu.

İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Bunların hiç çoluğu çocuğu, damadı, gelini yok mu? Eve gittiklerinde yüzlerine bakabiliyorlar mı? ‘Anne, sen bunu yapmışsın.’ dedikleri zaman ne diyorlar? Hanımefendi daha önce ‘sakıncalı’ olduğu bildirilen bakanlığa bakan olmuş. Hangi bürokrata o tebliği gittiyse, gelir gelmez o 19 bürokratı görevden almış.” ifadelerini kullandı.

Ruhsar Pekcan Hakkındaki İddiaların Araştırılması Önerisi Kabul Edilmedi

HDP’nin, “Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yol açtığı kamu zararları” konusunda verdiği araştırma önergesinin, bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, doğrudan Genel Kurul gündemine alınması önerisi de kabul edilmedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!