TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Süleyman Soylu’ya 10 Bin Dolar İddiasını Sordu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Süleyman Soylu'ya 10 Bin Dolar İddiasını Sordu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dile getirdiği, organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili iddiayı sordu. Şentop, 27 Mayıs’ta Soylu’ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi

Habertürk’ün haberinde, Şentop’un gönderdiği yazıdaki ayrıntıları aktarıldı. Habertürk yazıda Şentop’un, Gazi Meclis’in adının böylesi bir iddia anılmaması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladığı ve gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istediği aktarıldı.

Ne Olmuştu?

Organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker, bir süredir Youtube yayınlarıyla birtakım iddiaları ortaya atmıştı. Bu iddiaların hedefindeki isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’de katıldığı programda iddialara yanıt verirken Sedat Peker’den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu öne sürmüştü.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!