Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürmüştü! Karar belli oldu

featured

İstanbul Eyüpsultan’da 20 Mart 2023’de meydana gelen olayda 25 yaşındaki Mert Can Aydın çalışmadığı için babasıyla tartışmaya başladı. iddiaya göre Mert Can Aydın kendisini darp eden babasını bıçaklayarak öldürdü.

Olay yerinden kaçan Aydın kısa süre sonra polisler tarafından yakalandı. Hakkında, “üst soyu kasten öldürme” suçundan dava açılan Mert Can Aydın, çıktığı ilk duruşmada, “Kazara oldu. Bilerek ve isteyerek öldürmedim. Kim babasını bile isteye öldürür?” demişti.

“BENİ ÖLDÜRECEK SANDIM”

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Mert Can Aydın ve avukatı katıldı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık avukatı, maktulün olay günü oğluna küfür ettiğini ve bastonla başına vurduğunu söyleyerek, “Kafasına bastonla vurmuş ve baston kırılmıştır. Sanık olayda babasının öldüğünü düşünmemiş. Daha sonra anneannesini arayınca öğrenmiştir” dedi. Son sözü sorulan sanık ise babasının kendisine vurunca başının kanadığını söyleyerek, “Babamın elini beline attığını gördüm. Beni öldürecek zannettim” dedi.

TAHRİK İNDİRİMİ

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Mert Can Aydın, “üst soyu kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tahrik indirimi uygulayan mahkeme cezanın 21 yıla düşürülmesine karar verdi. Kararı duyan sanığın annesi gözyaşlarını tutamadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!