Tarihi Taşköprü’nün sprey boya çilesi bitmiyor

featured

Roma İmparatoru Hadrian tarafından, 384 yılında mimar Auxentius’a inşa ettirilip, ‘Justinian Köprüsü’ adı verilen ve zamanla Taşköprü adını alan tarihi yapı, Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştiren, üzerinden hâlâ ulaşımın sağlanabildiği, dünyanın en eski köprülerinden biri olma niteliği taşıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında restore edilip, sadece yaya ve bisiklet trafiğine açılan köprüye, yine sprey boyalarla yazılar yazıldı.

Yetkililerin daha önce defalarca yazılan yazıları silip, temizlediği köprüye gelenler, aynı manzara yla karşılaştıkları için tepki gösterdi.

“HİÇ HOŞ BİR GÖRÜNTÜ DEĞİL”

Bir arkadaşının düğünü için Adana’ya geldiğini ve ilk olarak Taşköprü’yü ziyaret ettiğini belirten Onur Dinç (29), “Buraya tarihi köprüyü görmek için geldik. Ancak köprünün üzerine sprey boyalarla yazılar yazılmış. Hiç hoş bir görüntü değil” dedi.

Gün içinde defalarca Taşköprü üzerinden geçtiğini söyleyen Yavuz Selim Kandilci (16) ise “Buraya baktığınızda Taşköprü’yü değil, sadece yazıları görüyorsunuz. Buraya yazı yazanlar, umarım köprüyü aşk mektubu yazmak için bir defter değil de korunması gereken bir tarihi yapı olarak görebilir” diye konuştu. (DHA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!