Tam Kapanma mı Geliyor?

Tam Kapanma mı Geliyor?

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüleceği bugünkü Kabine toplantısı ardından tam kapanma gelebileceği iddia ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ardından Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak.

Ramazan Bayramı’nı da dahil olmak üzere, sokağa çıkma kısıtlamasının süre ve kapsamının değerlendirilmesi, yüksek risk grubundaki illerde 8 ve 12. sınıflar haricinde yüz yüze eğitime ara verilmesi, kademeli mesaiye yeniden geçilmesi konuları gündemin önde gelen maddeleri.

SEYAHAT YASAĞI KABİNE GÜNDEMİNDE

Ayrıca aşılama oranının yükseltilmesine yönelik yeni tedarik ve uygulama yöntemleri ile başta İstanbul olmak üzere yüksek riskli illerde seyahat yasağı gibi tedbirlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Alınacak kararlar Kabine toplantısı sonrası Erdoğan tarafından açıklanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayı tedbirlerinin, 50 bini aşan vaka sayılarının ve olası “tam kapanma”nın ele alındığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Koca, “Yeni vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonu kaynaklıdır. Virüsün değişime uğramış bu şekli, ilk koronavirüse göre daha hızlı yayılmaktadır. Bugün virüsün dünyada yaygın olan tipi budur. Güney Afrika varyantı 11 ilde 285 kişide görülmüştür, Brezilya varyantı ise 9 ilimizde 166 kişide görülmüştür.

Az sayıda olmakla birlikte, Kaliforniya, New York ile B1525 varyantı da tespit edilmiştir. DSÖ’nün yüksek bulaştırıcılığı nedeniyle sıkı takibini tavsiye ettiği E484K mutasyonuna ise, 4 bin 820 vakada rastlanmıştır. Bu durum vaka sayılarını etkilemekle kalmadı, gün be gün hastaneye başvurular ile yatan hasta sayısına da yansımaya başladı.” İfadelerini kullandı.

TAM KAPANMA KARARI MASADA

Sağlık Bakanı Koca,

“Bilim Kurulu özellikle Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde alternatifli hazırlık yapıldı, öneri yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Kabine toplantısı var. Bu kapsayıcı alternatif önerileri sunmuş olacağız.

O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar. Mutant ve bulaşıcılığın arttığı yeni bir pik dönemi yaşıyoruz. Bulaşıcılığın arttığı bir pikten bahsediyoruz. Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız.

 

Ramazan ayı tedbirler açısından çok önemli bir dönem. (Bilim Kurulu tam kapanma olarak ne önerdi?) Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan’da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da öneri anlamında alternatifli yaklaşımını ortaya koydu. Ben de Kabine’de bunları sunmuş olacağım.” Dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!