Taharrush Yani “Tecavüz” Oyunu Nedir?

Taharrush Yani
Taharrush Yani "Tecavüz" Oyunu Nedir?

Taharrush Yani ‘Tecavüz’ Oyunu Nedir? Twitter’da “Başıboş Kaçak Sorunu” isimli hesabın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. “Taharrush Yani ‘Tecavüz’ Oyunu Nedir?” başlıklı bilgiselini olduğu gibi aktarıyoruz.

Yazının tamamı:

“Yaygın olarak Kuzey Afrika,Arap ülkeleri,Afganistan,Pakistan gibi kadınlara insan değil “mülk” olarak bakılan ülkelerde uygulanan özellikle giyim konusunda kafir sayılan kadınlara toplu cinsel taciz edilmesine taharrush denir”

“Bu tecavüz oyununun kuralları bile vardır kurban edilen kadının çevresinde 3 farklı daire oluşturulur ilk dairenin ismi Mafyadır görüntülerden gördüğünüz üzere kadını kapalı bir alana sürükler kıyafetlerini çıkartır ve değerli eşyalarını alır”

“Orta daire etten duvar oluşturarak olaya başkalarının müdahale etmesini engeller ve alkış tutarlar.En dış daire ise dikkati başka yöne çekmeye çalışır.Bazı erkekler, kadınlara yardım etmeye çalışıyormuş gibi davranmak için stratejik olarak yerleştirilir”

“Taharrush (Mısır dilinde kelimenin tam anlamıyla “toplu zulüm” ) tarafından tanımlanan toplu cinsel taciz, genellikle müzik festivalleri, halk gösterileri ve diğerleri gibi çok sayıda insanın olduğu yerlerde uygulanmaktadır.”

“bu barbarlık eylemi, yaklaşık 200 erkeğin cinsel olarak Hollandalı bir gazeteciye tecavüz ettiği 2013’te Mısır’daki Arap Baharı’ndaki trajik bir olaydan dünya çapında tanındı.Olayın Görüntüleri”

“Bilmeniz Gereken bir diğer nokta Taharrush eylemi sadece bu ülkelerde yaşanmıyor örneğin Almanya’nın Köln kentinde Arap erkeklerden oluşan bir grupun saldırısına uğrayan kadın. Almanya’dan gelen ek raporlarda Berlin,Hamburg,Bielfeld,Frankfurt.”

“Düsseldorf ve Stuttgart’ta benzer olayların meydana geldiğini söylüyor.Ancak acı çeken sadece Almanya değil; Avusturya ve İsviçre gibi diğer Avrupa ülkeleri de benzer vakalar bildirmiştir.Görüntüler İtalya’nın şehri Milandan”

“Peki Neden Taharrush ? bu tecavüz 200-300 zaman zaman 500 erkek tarafından gerçekleştirilir. bazı erkekler kadınlara yardım ediyormuş gibi gözükür ama aldatmacadır. Tecavüz edenlerin kimliğini belirlemek zorlaşır. failleri cezalandırmak, tamamen uygulamak oldukça zordur”

“2.Nedeni ise kadınları kamusal alanlardan uzaklaştırıp eve hapsetmek amaçlı, endemik boyutta bir fenomen. günümüz Mısır, Pakistan, Afganistan kültürlerinde erkeklerin bu fiil nedeniyle suçlanmadığı bir saldırı çeşidi.”

 

Paylaşımda kullanılan medya görüntüleri:

 

Twitter Hesabı:

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!