Sürücüler ile enerji verimliliğini artırmak için 9 ipucu

featured

Enerji birim fiyatları her geçen gün yükselerek işletmelerin maliyetlerini artırmaya devam ediyor. Dünya Enerji Görünümü’nün (World Energy Outlook) verilerine  göre  elektrikle çalışan motorlar, dünyada elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ının sorumluluğunu üstleniyor. Elektrikli motorların sanayideki payları ise bölge ve sektöre göre yüzde 65 ila 75'e kadar çıkabiliyor.

Danfoss’un sürücülere yatırım yapmak isteyenler için hazırladığı 9 öneri, tesislerdeki en önemli girdi kalemi olan enerji tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. İşletmelerde bulunan asansör, klima sistemleri ve fanların yanı sıra diğer birçok elektrikli motora uygulanabilen sürücülere yatırım yapıldığında, daha verimli iş süreçleri meydana gelirken, işletmelerin emisyon değerleri düşürülebiliyor.

Yatırımın hızlı bir şekilde kendini amorti etmesine yardımcı olur

Elektrikli motorları olası hasarlardan korumak ve ömrünü uzatmak gibi birçok avantajı da beraberinde getiren sürücüler, motor ve şaft üzerindeki mekanik gerilimi azaltıyor. Sık çalıştırıp durdurmaların neden olduğu ısıyı azaltarak tüm sistemin ömrünü uzatıyor. Plansız kesinti ve arıza sürelerini de azaltan sürücüler, yedek parça maliyetlerini düşürürken, öngörülebilir bakım avantajı sunarak yatırımın hızlı bir şekilde amorti edilmesine yardımcı oluyor. Danfoss’un enerji verimliliğini artıracak 9 önerisi şöyle:

"Hız kontrolü önemlidir

Kolay hedefleri seçin

Frekans konvertörü/Sürücü teknolojisi

Sistem güvenilirliğinden taviz vermeyin

Frekans konvertörü/Sürücü verimliliğini kontrol edin

Motor teknolojilerini yakından inceleyin

Sisteminizi 10-30-60 kuralı ile optimize edin"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!