Suriyelilerin suç istatistikleri yayınlandı!

Suriyelilerin suç istatistikleri yayınlandı!

Ülkemizde geçici koruma statüsünde bulunan Suriyelilerin işledikleri suçlara ilişkin yapılan çalışmada, 2020 yılında  Suriyelilerin işledikleri suçlar ve yakalanma nedenleri içerisinde en büyük oran %34.3  ile ‘terör örgütleriyle bağlantılı olma’ olarak ölçüldü.

21 Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyelilerin suça karışma durumlarına ilişkin bir çalışma yayınladı. Yapılan çalışma açık kaynaklardan elde edilen veriler üzerinden gerçekleştirildi ve 2020 yılı içerisinde, Suriyelilerin karıştığı 255 olay tespit edildi.

Bu olaylarda en büyük pay %34.3 (87’si) ile terör örgütleriyle bağlantılı kişilere yapılan operasyonlar sonucu yakalanan Suriyelilerin oldu.

Terörün finansmanı olan narkotik, kaçakçılık ve insan kaçakçılığı ile birlikte değerlendirdiğimizde  bu oran % 46.97’ye ulaştı.

Gerek kendi içlerinde gerekse yerel halk ile yaptıkları kavga ve bu kavgalar sonucunda yaralama suçlarına karışma oranı ise %15,7 (40’ı) ile ikinci sırada yer aldı.

Kaçak geçişlerin önlenememesinin sonucu olarak görebileceğimiz, narkotik suçlardan yakalanan Suriyeliler ile ilgili olaylar ise %11 (28’i) ile üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan bu sıralama, %8,3 (21’i)  ile hırsızlık-gasp, %7,9 (20’si) ile insan kaçakçılığı, %7,5 (19’u) ile cinayet, %6,7 (17’si) ile asayişi bozan diğer eylemler, %4,3 (11’i) ile dolandırıcılık, %2,8 (7’si) ile cinsel taciz ve %1,6 (4’ü) ile kaçakçılık şeklinde devam etti.

Raporun devamı için tıklayınız…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!