Suriyelilere Üzülen Bahadır Erdem, Aç Türk Çocukları Umursuyor mu?

Suriyelilere Üzülen Bahadır Erdem, Aç Türk Çocukları Umursuyor mu?

“Suriyelilere geri dönecekleri bir vatan verelim” diyen İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ı ihraç eden İYİ  Parti’nin Genel Başkan Yrd. Bahadır Erdem, sosyal medyadan Suriyelilerle ilgili ”Kimse vatanını bırakıp bir yere gitmez. Onlar da bizden. Onların da insan olduklarını unutmayalım. İyi ki komşularımızı aldık”.ifadelerini kullandı.

BİSAM’ın 17 Ağustos 2020 tarihli raporunda, 15-18 yaş bir gencin sağlıklı beslenebilmesi için aylık 678 lira, 4-6 yaş arası bir çocuk için 450 lira gerektiği, sağlıklı beslenmenin 4 kişi için toplam aile bütçesine maliyetinin 2 bin 385 lira olduğu belirtildi.

Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarının 8 bin 249 liraya ulaştığı ifade edildi.

Rapora göre, 17 yılda açlık sınırı 5 kattan fazla arttı.

Türk-İş verilerine göre, Türkiye’de 40 milyon kişi açlık sınırı altında yaşıyor. 40 milyon kişi…

Bu sebeple Türk çocukları arasında mendil satan , dilenen, okula gidemeyen hatta çocuk yaşta fuhuşa sürüklenenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Suriyeliler için 80 milyar dolar harcayan hükümet, kendi ülkesinin çocuklarını açlık sınırının altında bir yaşama mahkum ederken bir hukukçu ve siyasetçi olarak sizin sadece Suriyeli çocuklar için üzülmeniz vicdanları yaralamıştır.

İYİ Parti’nin Suriyelilerin bir güvenlik sorunu haline döneceği öngürüsünde bulunan ve Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için çalışmalar hazırlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ yerine sizinle yol yürümesi de partinin ne yöne evrildiğinin açık bir göstergesi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!