“Suriyelilere tanınan bu ayrıcalıklar milletin boğazına dayandı”

Koronavirüs salgını kapsamında sokağa çıkma yasağından muaf tutulan Suriyelileri köşesine taşıyan Fatih Altaylı, artık isyan etti

COVID-19 salgını kapsamında sokağa çıkma yasakları devam ederken yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü devam eden yasak boyunca vatandaşlar temel ihtiyaçları dışında dışarı çıkamıyor. Ancak kısıtlamalardan muaf olan bazı istisnai gruplar var. Bunlardan biri de turistler yani yabancı uyruklu kişiler. Gazeteci Fatih Altaylı da köşesinde Suriye uyruklu olup Türkiye’de yaşayan kişileri ele aldı ve bu kişilerin yasaklardan muaf olduğunu ve buna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

“Biriler bana faşist, ırkçı diyecek ama bununla ilgisi yok”

Altaylı, “Bunu yazdım diye yine birileri bana faşist. ırkçı falan diyecektir ama konunun bununla ilgili olmadığını kötü niyetli olmayan herkes biliyor ya da farkında. Konu memleketteki Suriyeliler. Biliyoruz ki, korona yasakları ülkemizde bulunan yabancıları kapsamıyor ve onlar özellikle de sokağa çıkma yasağı gibi yasaklardan muaflar. Bunun temel nedeni Türkiye’nin bir turizm ülkesi olması ve sokağa çıkma yasağının turizme olumsuz etki etmemesi” ifadelerini kullandı.

“Suriyeli sığınmacılar sokakları dilediği gibi işgal ediyor”

Altaylı, “Fakat bu ayrıcalıktan turistlerden daha fazla yararlanan ise bu ülkede mukim ve en az bizim de kadar hatta bizden de fazla bu ülkenin yerli ve milli unsuru haline gelmiş olan Suriyeli mülteciler. Sokağa çıkma yasağı olan günlerde Suriyeli sığınmacılar sokakları diledikleri gibi işgal ediyor, parklarda piknik yapmaktan, Boğaz ya da Haliç kıyısında denize girmeye, bu pazar olduğu gibi Galata Köprüsü’nden denize atlamaya kadar her şeyi kendilerinde hak görüyorlar. Ve bunları kimse gıkını çıkarmıyor” dedi.

“Suriyelilere tanınan bu ayrıcalıklar milletin boğazına dayandı”

Altaylı, “Sanki bunlar bu hastalıktan ve hastalığı bulaştırmaktan muafmış bir gibi tavır sergiliyor Devlet-i Ali’miz. Biliniz ki, Suriyelilere tanınan bu ayrıcalıklar artık milletin boğazına dayandı” diyerek isyan etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!