1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Suriyeliler AKP’de siyaset yapmaya başladı

Suriyeliler AKP’de siyaset yapmaya başladı

Suriyeliler AKP'de siyaset yapmaya başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimler yaklaştığında “Suriyeliler ülkesine dönecek” diyen AKP’den yeni bir açılım geldi. Geçici koruma altındaki Suriyeli artık AKP teşkilatlarında yönetici olmaya başladı. Son örneği İstanbul’da görüldü.

AKP’den Suriyelilerle ilgili çarpıcı bir hamle geldi. Seçimler yaklaştığında miting meydanlarına “Suriyelileri ülkelerine geri döndüreceğiz” açıklaması yapan AKP Genel Başkanı Erdoğan, bu sözlerini unutmuşa benziyor. Çünkü, geçici koruma altındaki Suriyeli AKP kadrolarında yönetici olarak siyaset yapmaya başladı.

Cumhuriyet’in haberine göre, AKP Maltepe İlçe Başkanlığı’nın pandemi nedeniyle ertelenen 7. olağan kongresi, geçen hafta Muhazir Sille Spor Kompleksi’nde yapıldı. Kongrede, il yönetimi tarafından atanan Mehmet Karadeniz ilçe başkanı seçildi. İlçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin de belirlendiği kongrede, ilçe yönetim kurulu listesinde yer alan Muaz Barudi isimli Suriyeli kişi dikkat çekti. Aynı zamanda Türk vatandaşlığı da alan Barudi’nin, AKP’nin Suriyeliler üzerinde yürüttüğü politikanın bir parçası olduğu söyleniyor.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.