Suriyeli Şahıs Türkleri Tehdit Etti: Sizi Göndereceğiz!

Suriyeli Şahıs Türkleri Tehdit Etti: Sizi Göndereceğiz!

Suriyeli bir TikTok kullanıcısı çektiği videoda “Sizi göndereceğiz” diyerek Türkleri tehdit etti.

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan şahıs, sosyal medyadan böyle tehdit etti: “Arkadaşım biz gitmeyeceğiz, bence biz sizi göndereceğiz.” ifadelerini kullandı. Olay sosyal medyada büyük tepki topladı.

Geçtiğimiz Günlerde 1 Türk Genci Öldürüldü 1 Türk Genci Yaralandı

Geçtiğimiz günlerde Altındağ’da bulunan bir parkta meydana gelen olayda, mahalle sakinleri ile Suriyeli kişiler arasında çıkan bıçaklı kavgada, Suriyeliler 2 Türk genci bıçaklayarak yaralamışlardı. Göğsünden bıçaklanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetti.

Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3.7 milyona ulaştı

Türkiye’de yaşayan geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı, haziran ayına göre artarak 3 milyon 690 bin 896’ya yükseldi. Bu kişilerin yüzde 48’ini, 0-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. 0-18 yaş arası çocuklar ve kadınların toplam oranı ise yüzde 71,2. Geçici barınma merkezlerinde kalanların oranı ise önceki aylara göre azalarak, yüzde 1,5’e düştü. Bazı şehirlerde, Suriyelilerin Türk nüfusa oranı da dikkat çekti. Buna göre, Kilis’te Türk nüfusun yüzde 74,3’ü kadar Suriyeli bulunuyor. Bu oran, Hatay’da yüzde 26,3, Gaziantep’te yüzde 21,7 ve Şanlıurfa’da yüzde 20,1, Mersin’de yüzde 12,5, Adana’da yüzde 11,3, Mardin’de 10,5.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!