Suriyeli İş Adamı: “Suriyelileri Gönderemezler, Güçleri Varsa Göndersinler Bakalım”

Suriyeli İş Adamı:

Suriyeli Uluslararası İş Derneği Başkanı Mahmut Osman “Güçleri varsa göndersinler bakalım. Karşılarında çok ciddi bir Türk iş adamı, Türk insanı duracaktır”dedi.

 Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’e açıklama yapan Suriyeli Uluslararası İş Derneği Başkanı Mahmut Osman, “Türkiye siyasetinde çok sık konu oluyor. Bazı muhalefet partileri iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri kendi rızalarıyla ülkelerine göndereceklerini söylüyor. Suriye ile barışılsa bile Suriyeliler döner mi?” sorusuna

“Dönerler mi o başka ama gönderebilirler mi hayır gönderemezler. Güçleri varsa göndersinler bakalım. Karşılarında çok ciddi bir Türk iş adamı,  Türk insanı duracaktır.  Kardeşim sen benim işimi bozuyorsun, nereye gönderiyorsun, kimi gönderiyorsun? Kamplarda kalan birileri varsa belki onları gönderebilirler normal ama iş yapan, şu an iş pozisyonda mimar olsun, mobilyacı olsun bilhassa ara elaman dediğimiz usta konumunda olan insanlara gelecek iktidar baskı yapmaya kalkarsa karşılarında Türk iş insanlarını bulacaktır.” yanıtını verdi.

Osman “Yani Suriyelilerin gönderilmesine önce Türk iş dünyası buna karşı çıkar diyorsunuz?” şeklindeki soruya ise “Ciddi anlamda bir entegrasyon oldu. İç içe et tırnak gibi birbiriyle iş yapıyorlar, yardımlaşıyorlar. Burada Suriyeliler dışarıdan çok ciddi bir sermaye getirdiler. Kendi sermayeleri değil. Dışarıda tanıdıkları çevrelerinden çok ciddi sermaye getirdiler, yatırım yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Ciddi ihracat yapıyorlar. Günlük siyaset içinde çekişme olur herkes her şeyi diyebilir oy devşirmek. Siyasetçiler türlü türlü savlar ortaya koyabilirler ama uygulama noktasında zannetmiyorum bu kolay değil” yanıtını verdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!