Suriye’den kaçak girişler hız kesmiyor!

Suriye'den kaçak girişler hız kesmiyor!

Türkiye’de 4 milyona yakın kayıtlı Suriyeli bulunmasına karşılık 2 milyona yakın da kayıt dışı olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte sınır illerimizden sık sık kaçak geçişlerle ilgili haberler almaktayız.

Suriye’den Türkiye’ye kaçak girişler hızla devam ederken bir yandan da DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı Suriyelilerin yakalandığı haberlerini alıyoruz.

OSMANİYE’DE KAÇAK YOLLARLA TÜRKİYE’YE GİREN SURİYELİLER YAKALANDI

Dün edindiğimiz bilgilere göre, Osmaniye’de, yurda kaçak yollarla girdiği belirlenen 6 Suriye uyruklu yakalandı. Suriyelileri yurda soktuğu belirlenen zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’ndaki uygulama noktasında Suriye uyruklu E.Ş. idaresindeki minibüsü durdurdu. Kimlik kontrolü yapan ekipler, minibüsteki 14 Suriye uyrukludan 6’sının yurda kaçak yollarla girdiğini belirledi. Suriyeliler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü, yabancı uyrukluları 300’er dolar karşılığında yurda soktuğu belirlenen E.Ş. gözaltına alındı.

MARDİN’DE KAÇAK YOLLARLA TÜRKİYE’YE GİRMEYE ÇALIŞAN SURİYELİLER YAKALANDI

Geçtiğimiz hafta içinde güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kızıltepe ilçesinin Suriye sınırında yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 3 kişi tespit edildi. Hudut birliklerince yakalanan 3 Suriyeli, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Yapılan detaylı sorgulama ve araştırma sonucu yakalanan S.M.K.’nin, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG üyesi olduğu belirlendi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan terörist, çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklandı. Diğer kişilerin ise İl Göç İdaresi ekiplerince sınır dışı edildiği öğrenildi.

Yakalanan Suriyelilerden birinin terörist olması ise kaçak geçişlerin önlenmesinin öneminin bir kez daha vurgulanmasına neden olmuştur.

YİNE MARDİN

Yine geçtiğimiz hafta içerisinde aldığımız bilgilere göre, Mardin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 8 Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 8 Suriyeli vatandaş Akdoğan bölgesinden yakalandı. Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince adli ve idari işlemlerine devam edilen 8 Suriye uyruklu şahsın sınır dışı edilmesi için işlemlerinin devam ettiği, işlemlerin tamamlanmasının ardından şahısların İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği bildirildi.

ŞANLIURFA’DA PATLAYICIYLA 4 KİLO YAKALANDI

Bugün alınan bilgiye göre, Suriye´de terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki Rakka bölgesinden, Türkiye’ye eylem yapmak için teröristlerin geleceği bilgisi üzerine güvenlik güçleri sınır hattında çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile hudut birliklerince düzenlenen operasyonda Akçakale sınırından Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan Suriye uyruklu 8 kişi yakalandı. Bu kişilerin arasında bir kişinin çantasında yapılan aramada iki parça halinde mayınla desteklenmiş 4 kilo patlayıcı, cep telefonu, pil ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçen patlayıcı, bomba uzman ekiplerince boş arazide kontrollü şekilde imha edildi.

KAÇAK GEÇİŞLER BÜYÜK TEHLİKE YARATIYOR

Son verilere göre Türkiye’de 4 milyona yakın kayıtlı; 2 milyon civarında da kayıt dışı Suriyeli bulunmakta. Kayıt dışı olmanın ekonomiden, asayişe ve en önemlisi terör sorununa etkisi olduğu görülüyor.

DEAŞ OPERASYONLARI

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu 1 kişi gözaltına alındığı belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilhisar’da yaşayan Suriye uyruklu bir kişinin DEAŞ üyesi olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüphelinin bulunduğu eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Suriyeli uyruklu F.G. yakalanırken, evde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheli, İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Son olarak yine geçtiğimiz hafta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çatışma bölgeleriyle irtibatı bulunan DEAŞ mensubu yabancı uyruklu 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çatışma bölgeleriyle irtibatı bulunan DEAŞ mensubu 7 Irak ve Suriye uyruklunun gözaltına alınmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, şüphelilerin yakalanması ile arama ve el koyma işlemlerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda yakalanan teröristlerin büyük bir çoğunluğunun Suriye uyruklu olduğu biliniyor. Bu durumun temel nedeni ise kayıt dışı sorunu ve sınırdan kaçak geçişler.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!