Süleymancılar’ın ‘Mehdiyet’ projesi: Kim bu SS teşkilatı… Eski AKP’li vekil tek tek anlattı…

featured

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu, eski AKP İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılar Cemaati’yle ilgili yaptığı ifşaları sürdürüyor. Cemaat yönetimindeki yapıyı “SS” olarak isimlendirden Denizolgun, Eniştesi Sabri Kuriş’in de yapı tarafından öldürüldüğünü ima etti.

Süleyman Hilmi Tunahan’ın büyük torununun oğlu olan Fatih Süleyman Denizolgun, geçen aylarda ziyaret için gittiği bir bakanlıkta, bakan yardımcısının koruması tarafından Süleymancılar Cemaati adına tehdit edildiğini açıklamış, “Kuruşiilik” olarak adlandırdığı “Süleymancı” yapının tüm bakanlık, bürokrasi ve yargının içerisine sızdığını belirtmişti.

Fatih Süleyman Denizolgun, Süleymancılar Cemaati’nin lideri olan 44 yaşındaki kuzeni Alihan Kuriş’in seçimlerde AKP karşıtlığı yaptığı ve muhalefete destek olduğu gerekçesiyle cemaat yönetimi aleyhine bir süredir açıklamalar yapıyordu.

‘SS’ TEŞKİLATI… ‘SAHTE MEHDİYET PROJESİ…’

Alihan Kuriş’e atıfla cemaatin yeni yönetimini “Kurişiiler” olarak isimlendiren Denizolgun geçen ay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kurişiiler; tüm devlet, millet, hükümet, yurtiçi, kamuoyu, cemaat tabanı, diğer ehli sünnet itikadi cemaatlerin tabanındaki meşruiyetini yitirdiği gibi, tüm yurtdışı dengelerinde de meşrûiyet sorunu oluşturdu” demişti.

Kuriş’i cemaat paralarını zimmetine geçirmekle suçlayan Denizolgun bugün yaptığı paylaşımda, “S.S Teşkilatının gizli, sinsi olan, hukuka ve adalete aykırı olan, illegal gizli ajandalarını yürütmeye çalışan bir azınlık grubudur” ifadelerini kullandı.

Kuriş ailesinin Süleymancılar cemaatiyle evlilik yoluyla kurduğu akrabalık ilişkisini “12 Eylül darbesinin bir operasyonu” olarak değerlendiren Denizolgun, 31 Ekim 2019’da cemaate ait Kağıthane Sadabad Kursu’nun olaylı yıkımını hatırlatarak; “Kurişiilik İçin Devletimize ve Hükümetimize İlk Başkaldırı Harekatı Olmasının Yanında, İşin Esası, Mehdiyet İlanı Öncesi, Ülke İçi, Devlet İçi Bir Deneme ve Yoklama Yapmak Ana Hedef ve Konuydu” dedi. Denizolgun daha önce de cemaatinin çürük binaya öğrencileri taşıyarak, çocukların hayatlarını riske attığını da ifade etmişti.

Ali Erhan Kuriş hakkında “21 Kasım 2019’da ilan edilecek bir sahte Mehdiyet projesi” ifadelerini kullanan Denizolgun, eniştesi Sabri Kuriş’in de “SS” olarak isimlendirdiği bu yapı tarafından öldürüldüğünü şu sözlerle ima etti: “Türkiye’deki mecazi manada isim benzerliği olan; S.S Teşkilatına sadakatle bağlı ama benim hiçbir zaman hiç güvenmediğim birileri; Eniştem Sabri Kurişin vefatını aylar önce söylediğinde çok şok olmuştum. Sonrasında bu kişiye eniştem vefat ettiğinde nasıl ve nerden bildiniz diye yazınca sükut etmişti. S.S teşkilatı; Ülkemizin en tehlikeli suç ve terör örgütlerinden biridir, tabiki Dünya da gelmiş geçmiş en büyük suç ve terör örgütü olan Kurişiilikten sonra…”

SÜLEYMANCILAR KİMDİR?

Türkiye’de yaygın olan Nakşibendi Hâlidî kollarından farklı olarak, Nakşibendi Tarikatı’nın Mûceddidî koluna mensup olan Süleymancılar Cemaati’nin temelleri 1920’li yıllarda Süleyman Hilmi Tunahan tarafından atıldı. Süleyman Hilmi Tunahan’dan sonra yerine damadı Kemal Kacar geliyor. Kacar sonrasında cemaatin başına gelen Ahmet Arif Denizolgun’un 2016 yılındaki vefatından sonra cemaatin lideri Alihan Kuriş oluyor.

Türkiye’de bölge bazlı örgütlenen cemaat hiyerarşik olarak Bölge İdarecileri, İl İdarecileri, Mahalle Hatim Grupları tarzında birimlere ayrılıyor. Cemaatin merkezi ise cemaat liderinin ikâmet ettiği Üsküdar-Çamlıca’da bulunuyor.

Erkek cemaat mensupları lacivert takke ve ceket giyerken kadınlar da kendilerine özgü bir başörtü bağlama stili ve kimi özel uygulamalarla diğer cemaatlerden ayrılıyor.

Çeşitli illerde pansiyonlar, kurslar açan cemaatin sağlıktan turizme kadar pek çok sektörde ekonomik yapılanmaları da bulunuyor. Hisar Hastanesi, İsabet Okulları, Hisar Tur ve Arden Market’in cemaatin sahip olduğu ekonomik yapılardan birkaçı olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: Odatv.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!