Soylu’nun “Saygısız” Yakışması Yaptığı Saygı Öztürk’ten Yanıt

Soylu'nun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Mehmet Ağar’ın açıklamalarını sayfasına taşıyan Saygı Öztğrk’e “Saygısız” yakıştırması ardından duayen gazeteci Saygı Öztürk’ten cevap geldi.

Saygı Öztürk, ”Suç örgütlerinin amacı çıkar sağlamaktır. Ortamı uygun bulunca paylaşım savaşı da yaşanıyor, yeni gruplar halkaya ekleniyor. Mücadele boşluk kaldırmıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan organize suç örgütleriyle ilgili bilgi almamız ise hiç mümkün olmuyor. Basına yardımcı olması gereken görevliler, bırakın bilgi vermeyi, gazetecilerin telefonlarına cevap verme gereği bile duymuyor.

Bakan, muhalefet partilerinin liderlerini, bazı gazeteleri hedef gösteriyor. Ama onu da hedef gösterenler oluyor. Hiçbir dönemde, organize suç örgütü liderleri, iktidarda bulunanların aleyhine açıklama yapmazdı, buna cesaret edemezdi. Şimdi İçişleri Bakanı ile ilgili iddialar gündeme getirildi. Bakan boş durur mu o da muhalefete ve bazı gazetelere yüklendi. Gelinen nokta ülkemiz adına üzücü bir durum. Suç örgütlerinin siyasileri, siyasilerin basını tehdit etmediği, saygısızlığın son erdiği günlerin gelmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarına verdiği yanıtta Mehmet Ağar’ın Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalara vurgu yapmış , Ağar’ın “Biz olmazsak buraya mafya çökecek” ifadesinden rahatsız olduğunu belirterek “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasaydık oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” şeklinde konulmuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!