Sony’e Göre, PS5 Tedarik Sorunları Önümüzdeki Yıl da Devam Edecek

Sony’e Göre, PS5 Tedarik Sorunları Önümüzdeki Yıl da Devam Edecek

CFO’sunun şirketin son kazanç raporunu takiben analistlere yaptığı bildirilen yorumlara göre, Sony PlayStation 5 tedarik durumunun yakın zamanda iyileşmesini beklemiyor. Hiroki Totoki, Bloomberg’e göre Sony’nin PS5 talebine ayak uydurmasının zor olduğunu ve durumun 2022’ye kadar devam edeceğini söyledi.

Totoki, “Talebin bu yıl sakinleştiğini sanmıyorum ve gelecek yıl çok daha fazla cihazı güvence altına alsak ve PlayStation 5’in çok daha fazla birimini üretsek bile, arzımız talebi karşılayamayacak. Daha sonra “100 milyondan fazla PlayStation 4 sattık ve pazar payımızı ve itibarımızı göz önünde bulundurarak talebin kolayca düştüğünü hayal edemiyorum” dedi.

Sony, 31 Mart’a kadar 7,8 milyon satış gerçekleştirdikten sonra, Nisan 2021’de başlayan mali yılda en az 14,8 milyon PS5 konsolu üretmeyi hedefliyor. Şirket ayrıca ilk mali yılında 14,8 milyon PS4 konsolu sattı, ancak o dönemin çoğunda ciddi tedarik kısıtlamaları yaşamadı, bu da PS5 için ilk talebin belirgin şekilde daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Totoki’nin yorumları, Sony’nin önceki mesajlarından daha az iyimser. PlayStation patronu daha önce PS5 tedarikinin “2021 boyunca her ay daha iyi hale geleceğini” öne sürmüştü. Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Jim Ryan, Financial Times’a şubat ayında yaptığı açıklamada, “tedarik zincirindeki iyileşmenin hızı yıl boyunca toplanacak, dolayısıyla [2021’in ikinci yarısına gelindiğinde) ], gerçekten iyi rakamlar göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

PS5 tedarikinin bir noktada gerçekten iyileşmesi mümkündür, ancak sonuçta Sony için önemli olan, Totoki’nin üretim kapasitesi artsa bile şirketin kısa vadede talebi karşılayacağını beklememesidir. Ryan’ın da belirttiği gibi, “sallanabilecek çok az sihirli değnek var.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!