Son Dakika: Memur zammı için iktidar ilk teklifini açıkladı

featured

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ikinci toplantısı saat 15.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.

Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak temsil ettiği görüşmelerde 9 Ağustos’ta müzakere aşamasına geçilmişti.

Müzakere süreci tamamlanmasıyla Kamu İşveren Heyeti, bugün ilk teklifini kamuoyuna açıkladı.

Milyonlarca memuru ilgilendiren zam pazarlığında ikinci görüşme yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9. 2025 ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 zam teklifinde bulunduklarını belirtti.

AY SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek. 

7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilmesi beklenirken üçüncü toplantı ise 17 Ağustos’ta yapılacak. 

Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak. 

KİRA DESTEĞİ İSTENDİ

Öte yandan en büyük konfederasyon olmadığı için görüşmelerde alamayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu da (KESK) taleplerini açıkladı.

Brüt 8 bin 138 TL olarak verilen ilave seyyanen ödeneğin taban aylık katsayısına dahil edilmesini ve emekli kamu görevlileri de bu artıştan yararlanmasını talep eden KESK, eş yardımının 3 bin 310 liraya, çocuk yardımının da 2 bin 220 liraya çıkarılmasını istedi.

Büyükşehirlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde 5 bin lira kira yardımı verilmesini öneren konfederasyonu, kamuda en az maaşı alan kamu emekçisi maaşı, 2024 Ocak itibarıyla 47 bin 500 liraya, diğer şehirlerde görev yapıyorsa 45 bin liraya çıkarılmasını istedi.

KESK, tüm kamu emekçilerine yılda iki kez brüt asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini de talep etti.

Ayrıntılar birazdan…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!