Son dakika: İşte 28 Mayıs sonrası yapılan anket sonucu! Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Akşener…

featured

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün canlı yayında konuğu olan Kamuoyu Araştırmacısı Gürkan Duman, 28 Mayıs seçim sonuçları sonrası yapılan anket sonuçlarını aktardı.

Seçim sonuçları sonrası CHP’deki tabloya dikkat çeken Gürkan Duman, “Ekrem İmamoğlu’nun kurultayda kazanma şansı yok. Delege yapısı buna izin vermiyor. Akşener, İmamoğlu ve Akşener üçgenin CHP’nin içerisinde bir denge siyaseti yapmaya çalışıyor.” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN İSTEDİĞİ İLLER VAR”

Yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Duman, “İYİ Parti’nin istediği iller var. İstediğini alamazsa Akşener yerel seçimde ittifak yapacak mı? İYİ Parti bu denklemde 2019’da hiçbir yer kazanamadı. CHP’nin kazandığı yerlerin çoğunda İYİ Parti’nin sayesinde koltukta oturuyor başkanlar.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmaya ilişkin bilgi veren Gürkan Duman, “Bu çalışmamızda kota uyguladık. Cumhur İttifakı’na oy veren seçmenlere bu sorulmadı. Kendi seçmenine soruldu. Kılıçdaroğlu’na oy veren Millet İttifakı seçmenine soruldu.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU BÜTÜN HATALARI YAPTI”

Gürkan, “Kılıçdaroğlu’nun bir sürü hataları var. Bizim yaptığımız hiçbir çalışmada Kılıçdaroğlu 48’in üzerine geçemedi. Kılıçdaroğlu yapabilecek bütün hataları yaptı.” dedi.

Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:

Dünyada lider sıkıntısı var. Dünyada en çok tanınan liderlerin başında Recep Tayyip Erdoğan var. ABD’de olsa Recep Tayyip Erdoğan en az yüzde 80 oy alırdı. Katılım oranları yüzde 80’lerde… Türkiye demokrasiye bir katılım var. Kılıçdaroğlu’nu seçmen benimsemedi.

İŞTE SON KAMUOYU ARAŞTIRMASI

CNN Türk yayınında Kamuoyu Araştırmacısı Gürkan Duman’ın aktardığı veriler şöyle:

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ Mİ?

Sizce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeli mi?

Evet etmeli: Yüzde 62.4

Hayır etmemeli: Yüzde 37.6

LİDER OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Biz bu çalışmamızda açık uçlu çalışıyoruz. Seçmeni yönlendirmiyoruz. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi halinde kimi görmek istersiniz? diye sorduk.

Seçmene ‘Şayet Kemal Kılıçdaroğlu gene başkanlıktan istifa eder ise kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek istersiniz?’ diye soruldu. Ankette katılanların  yüzde 46.7’si Ekrem İmamoğlu dedi. Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 17.6…

İMAMOĞLU’NUN KATKISI OLDU MU?

Yöneltilen bir diğer soru da ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinglere katılıp Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istemesinin seçmen üzerinde sizde olumlu bir etkisi oldu mu?’ şeklinde oldu. Ankete katılanların yüzde 87.1’i İmamoğlu’nun olumlu katkısı olduğunu söyledi.

MİLLET İTTİFAKI DEVAM EDER Mİ?

‘Seçimde yaşanan hayal kırıklığı sonrası sizce Millet İttifakı devam eder mi?’ sorusuna verilen yanıtlar şöyle: Evet devam eder yüzde 49.5, hayır devam etmez yüzde 50.5…

AKŞENER DEVAM ETMELİ Mİ?

Sizce Meral Akşener İYİ Parti Genel Başkanlığı görevine devam etmeli mi?

Evet devam etmeli: Yüzde 80.8

Hayır devam etmemeli: Yüzde 19.2

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!