Son dakika… İstanbul’da gece kulübünde yangın! Ölü sayısı 27’ye yükseldi

featured

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak’ta bulunan Masquerade adlı gece kulübünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

ERDOĞAN, YERLİKAYA’DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı telefonla arayarak bilgi aldı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ölenlerin sayısının 27’ye yükseldiği duyuruldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir diğer açıklamasında Yerlikaya, ‘İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2️ Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangının söndürüldüğünü soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

5 GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç şunları söyledi;

Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.

VALİ GÜL OLAY YERİNDE

Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül de basın mensuplarına bilgi verdi. 

Vali Gül, “Hepimizin başı sağ olsun. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş.” şeklinde konuştu.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: TADİLAT VEYA İNŞAAT BAŞVURUSU YOK

Bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “12.54’te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!