Son dakika… Bakan Çavuşoğlu’ndan Türkiye-AB ilişkileri hakkında açıklama

Son dakika... Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin ödemesinin tarihi belli oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Türkiye her zaman, bir söz verdiği zaman o sözünü yerine getirir ama AB’nin de sözlerini yerine getirmesi gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de AB ve NATO temaslarının ardından açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

AB’nin bizden beklentileri vardır, muhataplarımızdan da Türkiye’den beklentilerini dinleme imkanımız oldu. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye her zaman, bir söz verdiği zaman o sözünü yerine getirir ama AB’nin de sözlerini yerine getirmesi gerekiyor.

Hangi konularda adımlar atılabilir. Geçmişte işbirliğimiz de oldu. Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini görüyoruz ama AB tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmediğini de hepimiz biliyoruz. Göç konusunda örneğin ortak mutabakatımız. Sadece göçmenlerin durdurulması ya da Suriyeli göçmenlere belli yardımın yapılması değil. Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi de var. Maalesef bu konuda henüz bir adım atamadık. Vize serbestisi konusu AB’nin bir sözüdür. Bu mutabakatın içinde var. Elbette bunun için 72 kriter vardır. Bunun 66’sını yerine getirmiştik. Şu anda 4 kriter kaldı. Geri kalan kriterlerde de bazı kelimelerde anlaşmazlıklar var.

Üyelik müzakerelerinin de öldürülmemesi gerekiyor. Bize bildirilen açılış ve kapanış kriterlerini her zaman yerine getirmeye hazırız ama meselenin siyasi olduğunu da biliyoruz. İki gündür gerçekleştirdiğimiz toplantılarda tüm muhataplarımda pozitif bir yaklaşım gördüm. Umarım somut adımlarla bu süreci kalıcı hale getirebiliriz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!