Son Anketten Çarpıcı Sonuç: Başkanlık Sistemi ve AKP Kaybediyor!

Son Anketten Çarpıcı Sonuç: Başkanlık Sistemi ve AKP Kaybediyor!

Aksoy Araştırma Şirketi yapmış olduğu son araştırmada vatandaşlara “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şu şekilde oldu: AK Parti yüzde 30.8, CHP yüzde 28.2, İYİ Parti yüzde 13.8, MHP yüzde 8.6.

Türk siyasetinde parlamenter sistem tartışmaları sürerken, ekonomideki olumsuz gelişmeler akıllara, partilerin oy dağılımının nasıl şekilleneceği sorusunu getirdi.

Aksoy Araştırma Şirketi, son gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı.

Yapılan araştırmada seçmenlere “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Bu soruya yanıt verenlerin 26.9 AKP’ye oy vereceği yönünde görüş bildirirken, CHP’yi tercih edeceğini belirtenlerin oranı 24.1 olarak belirlendi. Aynı ankette İYİ Parti yüzde 12.0 ile MHP’nin önüne geçerken, oy oranı yüzde 7,3 olan MHP ise baraj altında yer aldı.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranlarında önemli bir yükselme görüldü. Birinciliği rakiplerine kaptırmayan AKP yüzde 30.8’e yükselirken, CHP yüzde 28.2’ye yükseldi. MHP’nin yeni sistem barajı geçtiği görülürken, eski sistemde ise baraj altı kaldığı görüldü.

PARLAMENTER SİSTEM Mİ BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ?

Sistem tercihi araştırmasında ise “Aynı referandum bugün tekrar yapılsa, parlamenter sistemi mi yoksa başkanlık sistemini mi seçersiniz?” diye soruldu.

Türkiye genelinde yüzde 53,0 oy oranıyla parlementer sistem tercih edilirken yüzde 24,6 başkanlık sisteminin istediği görüldü.

Son Anketten Çarpıcı Sonuç: Başkanlık Sistemi ve AKP Kaybediyor!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!