Sokağa Çıkma Yasağında Nasıl Taşınma Yapılabilir?

Sokağa Çıkma Yasağında Nasıl Taşınma Yapılabilir?

Tam kapanma sürecine girilmesiyle vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri “sokağa çıkma yasağında ev taşımak yasak mı?” oldu. Ev taşımak durumunda olan vatandaşların nasıl taşınacağını düşünmeye başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması süresinde taşınmanın nasıl olacağını merak eden vatandaşlar için işte detaylar…

Sokağa çıkma yasağı süresinde ev taşımak yasak, ancak izin alınması koşulu ile serbest. Yani izinli iseniz ve ev taşıma izin belgeniz var ise yasaklarda ev taşıma işlemini yapabilirsiniz. Yasaklarda E-Devlet üzerinden taşınma izni alınabiliyor.

Güncel Sokağa Çıkma Yasağında Ev Taşıma İzni

Türkiye Cumhuriyeti İş Hukuku ilgili maddesinde ev taşıma hakkında yasal düzenlemeler ve bununla alakalı kanun maddesi yer almaktadır. Ancak Mart 2020’den bu yana yaşanan korona virüs salgını nedeniyle bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Şehirlerarası geçişlerde ticari araç olsa dahi denetime tabi tutulmaktadır. Eğer Şehirlerarası nakliyat ve şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti alacaksınız bir kaç izin almanız ve izin belgelerine ihtiyacınız olacaktır. Alınması gereken izinler şunlardır;

  • Bulunduğunuz il veya ilçedeki kaymakamlık / valilikten şehirlerarası geçiş için izin belgesi almak.
  • Taşınacağınız şehirde ikametgâhınız varsa, e devlet sistemi üzerinden veya nüfus müdürlüğünden ikametgâh belgesi alınması.
  • Taşıma işlemini yapacak olan nakliye şirketinin irsaliye kesmesi gerekmekte, aksi halde denetim esnasında problem yaşanabilir.

 

Aşama Aşama Sokağa Çıkma Yasağı Ev Taşıma İzni Almak

Aşama aşama sokağa çıkma yasağında ev taşıma izni almak için yapılması gerekenler şunlardır: İlk önce E Devlet uygulaması üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. (Eğer E Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden üyelik başvurusunu hemen yapabilirsiniz.) Ardından E Devlet internet web sitesi üzerinden ya da mobil uygulama üzerinden giriş yaparak aşağıda sıralanan adımları uygulayarak taşıma izni alabilirsiniz.

  • E Devlet uygulamasını açıp giriş yapın.
  • E Devlet uygulamasının arama bölümüne İçişleri Bakanlığı Yazın
  • E Başvuru (İçişleri Bakanlığı) kısmına tıklayıp ilerleyin.
  • https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru
  • Yeni başvuru bölümünden Başvuru Türü olarak Seyahat İzin İşlemleri seçin.
  • Belge Türü olarak 65 Yaş altı Vatandaşlarımıza Özel Araç Seyahat İzin Belgesi Verilmesi seçin.
  • Bulunduğunuz ili kendinize göre seçip istenilen bilgileri girdikten sonra belgenizi oluşturabilirsiniz.

Not: Belge türünde 65 yaş altı veya üstü kendinize göre seçiniz, eğer aile bireylerinde 65 yaş üstü var ise buna göre başvuruda bulunmanız gerekir. Genel olarak koronavirüs sürecinde sokağa çıkma yasaklarında ev taşıma izni almak için bunları uygulamanız gerekir. Kısıtlamalarda ev taşıma yasağı için izin işlemleri yaptıktan sonra belgeniz ile taşınma işlemlerini yapabilirsiniz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!