Siyasette bugün!

-AKP’nin son anketi: Mansur Yavaş 3 puan önde

AKP’nin yaptırdığı son ankette Ankara’da dikkat çeken bir sonuç ortaya çıktı. Yapılan son ankete göre, Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki’nin 3 puan önünde bulunuyor.AKP’nin son yaptırdığı ankette İstanbul adayı Ankara’da İYİ Parti ve CHP’nin ortak  adayı Mansur Yavaş AKP’li rakibi Mehmet Özhaseki’nin üç puan önünde. İstanbul'da iseBinali Yıldırım rakibi CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun beş puan önünde bulunuyor.

Gıda enflasyonu yüzde 94,72

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sebze enflasyonunun yıllık yüzde 94,72 olduğunu belirterek, "Üretici, üretimden vazgeçtiğini söylediğinde boş arazilere jandarma gönderip, çiftçilere bu tarlada zorla mı üretim yaptıracaksınız?" dedi.CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısını, beraberinde getirdiği mevsim sebzeleriyle yaptı.İstatistiklere göre yıllık sebze enflasyonunun yüzde 94,72 olduğunu ifade eden Gürer, AK PARTİ'nin 16 yıllık yanlış tarım politikaları sonucu bugünleri yaşadıklarını öne sürdü. Gürer, sulama suyunun halen sorun oluşturduğunu, 4 milyon hektar tarım arazisinin yok olduğunu söyledi.

Bir askeri alan daha imara açılıyor

İstanbul'da boşaltılan askeri araziler bir bir imara açılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Arnavutköy’de 111 dönümlük askeri alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sanayi tesisi ve depolama alanı ilan edildi.TOKİ mülkiyetindeki Arnavutköy Hadımköy'deki toplam 202 bin metrekarelik parselin, 111 bin 235 metrekarelik bölümü için hazırlanan çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri, Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu kararnamesi uyarınca 16 Ocak 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resen onaylandı. Planlar 5 Şubat günü itiraz için askıya çıktı.

– "PKK’nın iş ortağı Ak Parti’dir"

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı,“PKK’nın iş ortağı”, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en büyük ihanet şebekesi”, “Türkiye’nin en büyük beka sorunu” diye nitelediği parti, AK Parti ve onun Genel Başkanı Sayın Erdoğan değil midir?” dedi.İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Sözde çözüm sürecinde AKP’nin yaptıklarını hatırlatan Paçacı, ““PKK’nın iş ortağı”, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en büyük ihanet şebekesi”, “Türkiye’nin en büyük beka sorunu” diye nitelediği parti, AK Parti ve onun Genel Başkanı Sayın Erdoğan değil midir? İfadelerini kullandı.

– AKP'li adaydan ultra lüks seçim aracı

AKP'nin Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı'nın ultra lüks seçim aracı tartışmalara neden oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi konakladığı otelin sahibi Serkan Yazıcı 31 Mart yerel seçimleri için Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu.

– Erdoğan'dan Vakıf üniversitelerine eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ'de katıldığı programda vakıf üniversitelerine yüklendi. Erdoğan, "Kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa rağmen, eğitim-öğretimde beklentilerimize yeteri kadar katkıda bulunamadıklarını görüyoruz" dedi.

– Andımız'a AKP, MHP ve HDP engeli

İYİ Parti'nin Danıştay'ın Andımız kararını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı'na ilişkin verdiği araştırma önergesi AKP, MHP ve HDP oylarıyla reddedildi.Danıştay'ın Andımız kararına rağmen Milli Eğitim Bakanlığınca kararın uygulanmamasına ilişkin İYİ Parti tarafından Meclis'e verilen araştırma önergesi AKP, MHP ve HDP engeline takıldı.

– AKP'li başkan adayı: "Suriyeliler İstanbul’a gelmemeliydi"

Suriyeliler hakkında vatandaşlardan çok şikayet aldıklarını söyleyen Eyüpsultan’ın AKP’li belediye başkan adayı Deniz Köken, “Suriyelilerin en son İstanbul’a gelmesi lazımdı. Buna izin verilmemeliydi” dedi. AKP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Köken, Eyüpsultan ilçesine Suriyeli mültecilerin gelmesiyle ilgili soruya, “Halk tarafından çok şikâyet var. Gaziantep’te bu denli bir şikâyet yok” sözleriyle cevap verdi.

– Akkal AKP’ye geçmişte sert sözlerle yüklenmişti

İYİ Parti’den ani bir kararla istifa ederek AKP’ye katılan Tamer Akkal’ın son 1 yılda AKP hakkında yaptığı eleştiriler dikkat çekiyor. Akkal, Manisa’da, geçtiğimiz yıl yerel basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, “İYİ Parti, 16 Nisan’daki referandumdan sonra tek adam rejimini içerisine sindiremeyen birçok insanın birleştiği bir parti. Bu ülkeyi seven insanlar İYİ Parti’de birleşerek 15 senedir tahrip edilen her noktayı onaracaktır” sözlerini sarf etmişti. Ancak Akkal’ın tek adam rejimi kurmakla eleştirdiği Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu AKP’nin rozeti, kendisine yine Erdoğan tarafından takıldı.

– ABD Senatosundan Suriye'den çekilmeyi yavaşlatma kararı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını yavaşlatacak karar ABD Senatosu tarafından onaylandı.Senato, ABD’nin yeni Ortadoğu politikasını belirleyecek yasa tasarısını 23’e karşı 77 oy ile kabul etti. Tasarıya her iki partiden de senatörler destek verdi. Söz konusu tasarıya eklenen yeni bir madde ile Trump, Suriye ve Afganistan’daki ABD varlığını sürdürmeye ve buradaki askerleri geri çekmemeye davet ediliyor

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!