MHP’de İstanbul adaylığı için öne çıkan isimler

MHP’de Bedrettin Dalan’ın İstanbul adaylığı teklifini kabul etmemesinin ardından eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile İstanbul milletvekili Celal Adan’ın isminin öne çıktığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, MHP'nin İstanbul'da bu iki isimden birini aday gösterilebileceği konuşulurken, 10 ilçe için de belediye başkan adaylarının isimlerinin netleştiği belirtildi.

Arnavutköy'de Yüksel Emir, Adalar'da Ersin Öztürk, Bahçelievler'de Mehmet Kaya, Beşiktaş'ta avukat Serkan Toper, Gaziosmanpaşa'da avukat İbrahim Ordu, Güngören'de Gökhan Arslan, Pendik'te Murat Şahin, Sultanbeyli'de inşaat mühendisi Bilal Ünal, Şile'de Rahmi Çakar ve Tuzla'da ise Volkan Beşiroğlu'nun isimlerinin kesinleştiği öğrenildi.

Af tartışması sonrası yerel ittifakı rafa kalktı

MHP'nin gündeme getirdiği af önerisine AKP'nin olumsuz yaklaşımı sonrası iki parti arasında tartışma çıkmış, tartışmaya daha sonra emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ve "Andımız" gündemi de eklenmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Ekim'de partisinin Grup Toplantısı'nda af tartışmaları üzerinden AKP'ye sert tepki göstererek, "Çok şey mi istedik, konuşmayalım mı, görüşlerimizi belirtmeyelim mi?" derken, artık ittifak gündemlerinin olmadığını, kendi adlarıyla seçimlere gireceklerini duyurmuştu. Bahçeli'ye yanıt veren Erdoğan ise, "Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" ifadelerini kullanmıştı. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!