MHP kendi oyunun 20’de 1’ine talip

Cumhur İttifakı’nın yerel seçim adayları açıklandıkça, ilginç istatistikler de ortaya çıkıyor. Önceki seçimler göz önüne alındığında, ittifakın kuvvetli olduğu noktaların başında gelen Kayseri’de, özellikle MHP için farklı detaylar göze çarpıyor.

CHP’NİN TEK BELEDİYESİ MHP’YE BIRAKILDI

Merhum Alparslan Türkeş’in memleketi olması sebebiyle, parti tabanı için ayrı bir öneme sahip olan kentte, MHP’ye sadece 4 ilçe bırakıldı. Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız MHP’ye bırakılan bu ilçeler. Son yerel seçimlerde MHP’ye bu ilçelerden çıkan toplam oy sayısı 10 bin 279. Bu sayı, 2014 Yerel Seçimlerinde MHP’nin il genelinde aldığı toplam oy sayısının (206 bin 455) sadece 20’de 1’i. MHP’ye bırakılan Sarız Belediyesi ise CHP’nin Kayseri’de kazandığı tek belediye olmasıyla dikkat çekiyor.

İKİ AYRI İLÇEDEN İSTİFA HABERLERİ GELMİŞTİ

Cumhur İttifakı’nın bıraktığı ilçelerin sayısından memnun olmayan MHP tabanı ise genel merkeze tepkisini istifa ederek gösteriyor. Kayseri'nin Tomarza ve İncesu ilçelerinde ittifak kapsamında AKP adaylarının açıklanması üzerine, daha önce MHP'nin yerel teşkilatı tarafından belediye başkan adayı olarak açıklanan Tomarza'da Osman Koç ve İncesu'da Mustafa İlmek partilerinden istifa etmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!