Meral Akşener: Cumhurbaşkanı Olacağım Diye Türkiye’nin Geleceği ile Oynamayacağım

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı Olacağım Diye Türkiye’nin Geleceği ile Oynamayacağım

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Halk TV‘ye konuk oldu ve Şirin Payzın‘ın sunduğu “Sözüm Var” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener’in canlı yayında yaptığı önemli açıklamalarının satır başları şöyle:

AK PARTİ’NİN TEK TUTARLI TUTUMMU CUMHURİYET DEĞERLERİNE VE ATATÜRK’E KARŞI TUTUMLARIDIR

Ak Parti’nin iktidara geldiğinden beri bir tutumu vardır. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e karşı pek çok konuda tutumlarını değiştirdiler ama çok tutarlı oldukları bir tutumları vardır, o da milli bayramlara yönelik tutumlarıdır. Hem Cumhuriyetin değerleri ile ilgili hem de Atatürk’le ilgili bir problemleri var bu arkadaşların. Ak Parti’yi yönetenler, iş başına geçtikten sonra Atatürk’ün karşısına Abdülhamid Han, Cumhuriyet’in karşısına Osmanlı devi çıkarıldı. Daha sonra Alpaslan, Selçuklu bunlar bizim. Cumhuriyet bizim, Abdülhamid Han bizim, Atatürk bizim ve Cumhuriyet bizim. Türk tarihi birbirinden ayrılamaz. Bu ayrılıkları artırmak yerine, birbirimiz ile uyuşmayan alanlarımızı önce geçmiş sabiteleri sebebiyle daha sonra da çok konforlu bir alan olması nedeniyle, seçmenin ihtiyaçlarını ve taleplerini, vatandaşın gerçek problemlerinin üstünü örten bir şal aldı. Seçmen velinimet olmaktan çıktı, değerler üzerinden çatıştırma stratejisi oldu. Biz, çatışmadan çok, birlikteliklerimiz var.

İLETİŞİM BAŞKANI SİYASETÇİ DEĞİLDİR, SEÇİLMİŞ DEĞİLDİR BU GÖRÜNTÜ YENİ BİR VESAYET SİSTEMİNİN ALTININ ÇİZİLMESİ GEREKTİĞİNİ GÖSTERİR

Siyasetçilere ayar verme görevini bir şekilde atanmışlar aldı Sayın Altun bunlardan birisi. Muhalefet partilerinin tutumlarına ilişkin cevapları atanmış kişiler veremez, siyasetçilerin muhatabı siyasetçidir. Ak Parti vesayet kavgalarını vererek geldi, askeri vesayet vardı, bürokratik vesayet vardı, yargı vesayeti vardı. O gün bile atanmışlar siyasetçilere ayar verme görevine sahip olamazlardı. Bu çok çirkin bir şey, iletişim başkanlığı Cumhurbaşkanlığının iletişim stratejilerini yapabilir ama kendisi siyasetçi değildir, seçilmiş değildir bu görüntü yeni bir vesayet sisteminin altının çizilmesi gerektiğini gösterir.

Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ve Sayın Doğu Perinçek’in beraber oldukları bir ittifak bu. Bu üç bileşeni biraraya geldiğinde kendi partilerini savunmadıkları kadar büyük ortağın haklarını savunuyorlar. Mezara kadar bir birliktelik bu. Böyle bir sistemin içinde bugün çok somut bir örnek Ayasofya’nın açılması. Danıştay kararı ile oldu aynı Danıştay’ın andımızla ilgili bir kararı var. Biz de aynı şekilde buna yönelik araştırma önergesi verdik ama reddedildi. Andımızdan kim niye rahatsızlık duyar. Sayın Bahçeli açısından da, Sayın Doğu Perinçek açısından da baktığınız zaman andımız gitti.

Türk milliyetçiliği geleneği Kurban Bayramını da, 30 Ağustosu da kendisinin kabul eder. Çünkü hepsi bizimdir. Kendini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan bir kişi bu ülkede tarihini çok geriden başlatır. Bozkır kültürü dediğiniz zaman yani medeniyetin başlangıcı olarak aldığınız zaman böyle kabul eder. Türk ordusunu Metehan’ın ordusu kabul eder. İslam öncesiyle İslam sonrasını da bir bütün olarak kabul eder. Ak Parti Yöneticilerinin ortaya koyduğu, bir dönemi yok farzediyorlar. Halbuki tarih süreklilik arzedan bir bilimdir. Ak Parti seçmeninin de bundan çok rahatsız olduğunu biliyorum.  Dün üniversiteye giden kız çocuklarının başının açılması sorunu oldu biz buna o zamanda karşı çıktık bununla ilgili bir sorun kalmadı. Türkiye’de vatandaş açısından dertleri çok başka makulü arıyor, kavgadan bıkmış, işsiz çocuğuna iş arıyor. Benim İllere yaptığım gezilerde bana Biden’i soran olmadı, Hilafetle kimsenin ilgilisi yok bu yukarıda yapılan iş. Vatandaşın yukarıdaki oluşturulan suni gündemle alakalı olarak hiçbir derdi yok. Hatta bana söylenen şu, farklı bir muhalefet anlayışınız var buna devam edin. Biz derdi dinliyoruz onu çalışıyoruz hem bu derdi söylüyoruz hem de nasıl çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu dediğim dilden bir muhalefet anlayışı bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM DİYE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIM

Ben toplumun sorunlarının perdelendiği için esnafa gittim, oralarda çitçilerle karılaşıyorsunuz, işsiz kadınlar geliyor, yüzde 70 Ak Parti’nin oy aldığı yerlerde geziyorum. Başlangıcında bir stratejim yok ama Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda elbette olmak isterim, çok iyi işler yapacağıma yapacağımıza inanıyorum ama ona gelinceye kadar çok zaman var. Millet ittifakının bir parçasıyız. Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin geleceği ile oynamayacağım.

Ayasofya’nın ibadete açılması için sol gençlerin bir itirazı yoktu. Ayasofya’yı bilenlerin en genci benim o dönemlerde solun bir itirazı yoktu, diğer tarafta Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda kaç tane mitinge katılmışımdır. Yeni nesil Ayasofya diye sorulsa bilmez onun için beklenen olmama nedeni bu, bir kutuplaşma aracı olması mümkün değildi.

Atatürk bugün Ak Parti’ye oy veren, MHP’ye CHP’ye oy veren, İYİ Parti’ye oy veren, Vatan Partisi’ne oy veren seçmenin de bugün artık kurucu lider olarak kabul edilip, sövülmesine vicdani olarak tepki gösteren bir toplum. Atatürk, öksürse hata ve kusur kabul edildiği, çok çirkin bir dille hakaret edildiği.. “Yunan galip gelse daha iyiydi” diyenlerin tezahürü olan az sayıda insan var. Bunlardan biri de Diyanet İşleri Başkanı. Çünkü Diyanet İşleri’ni kuran Atatürk. Ben Diyanet İşleri Başkanı değil, Ali Erbaş demek istiyorum. Diyanet İşleri’ni Atatürk kurdu. Ben, Fransa’nın kurucu liderine söven bir Fransız görmedim. Hakaret eden, iftira edeni görmedim. Eleştirilmez mi tabii ki ancak eleştiriyi de tarihçiler yapar, ben tarihçiyim ancak günü koşullarına göre de bakmak zorundasınız.

 TÜRKİYE’DE ŞU ANDA VAHŞİ KAPİTALİZM VAR

Bu iktidar döneminde gelirin dağılımının çok açıldı, zenginler daha zengin oldu, fakir çok fakir oldu, orta sınıfın eridi. Orta sınıf gittikçe eriyor. Yani bu ne demek. Sayın Erdoğan’ın dili ile büyüdük ancak 2002’de 6 dolar milyarderimiz varken, 30 dolar milyarderine çıkmış. Bir taraf fakirleşmiş, bir taraf zenginleşmiş. Bir ülkenin bel kemiği, sizin benim gibi insanlardır. Çünkü kirasını verir, çocuğunu okutmaya çalışır. Dolayısıyla kültürel tüketim de yapar. Benim sınıfsal bakışım şudur, hep şunu tanımladım sınıflararası geçirgenliğin en yüksek olduğu rejimdir. Bunu cumhuriyeti eğitimle sağladı, doğru dürüst sınavlarla sağladı. Bu geçirgenlik beni Lise öğretmeni yaptı. Sonra sınavlar açıldı YÖK o dönem kurulduğunda iyi bir şey yaptı sınavı getirdi. Şimdi karşınızda oturuyorum. Bugün kız çocuklarının benim yakaladığım şansı yakalamaları mümkün değil.

DAMAT BAKANIN ANLATTIĞI FIKRAYA BEN İNANAMADIM

Sayın Erdoğan ve Damadı harika bir hayat yaşadıkları için dünya güzel. Garibanın durumu felaket onların burayı anlaması mümkün değil. Saray paralel bir evren yaratır. Şu anda Türkiye’de saray rejiminin getirdiği durum ayrı bir bürokrasi var. Dünyadan uzak bir arkadaş, ekonominin E’sinden anlamayan bir arkadaş, empatiden yoksun bir arkadaş. Damat Bakanın anlattığı fıkraya ben inanamadım. İnsanların hangi acıları çektiğinin farkında olmayan bir Bakan. Ekonominin E’sinden anlamayan bir kişinin sadece Cumhurbaşkanının damadı olduğu için orada oturması hem nepotizm hem de işten anlamayan birinin oraya gelmesidir. Tayyip Beyi eleştirmek yürek ister, Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Babacan’a, Sayın Davutoğlu’na, Bana kızmak daha kolay çünkü maliyeti yok.  Vatandaşa gidip kapı kapı gezen tek kişi de benim.

İYİ PARTİ KURULMAMIŞ OLSAYDI MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU AZALAN BİR AK PARTİ VE MHP İKTİDARI OLUR MUYDU?   

İYİ Parti kurulmamış olsaydı İstanbul’u Ankara’yı kim kazanacaktı, İYİ Parti bir memleket meselesi diye kuruldu, önceliğimiz vatandaşın nefes alması, demokrasiyi sağlamak, adaleti sağlamak, şeffaflığı öne koymak lazım bunları sıralayabilirsiniz. Biz büyük bir korku duvarını yıktık. İYİ Parti kurulmamış olsaydı bugün yeni partiler kurulabilir miydi? İYİ Parti kurulmamış olsaydı Mecliste çoğunluğu azalan bir Ak Parti ve MHP iktidarı olur muydu?

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MUHALEFETİN YÜZDE YÜZ ZAFERLE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Yüzde yüz muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaferle çıkacağına inanıyorum. Herkes ister öyle bir makamda yer almayı ama benim şahsi stratejim onu elde etmek için yıkarak dökerek gitmek değil. Örneğimiz sayın Erdoğan, orada kalabilmek için Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti, Türkiye’nin geldiği durum ortada. Biz Parlamenter sisteme geçişle ilgili tüm muhalefet partileri bunun etrafında toplanmış durumda. Önemli olan iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yolunu açmaktır. İlle de ben bunu istiyorum diye insanların bu konudaki umutlarını yok edecek nefsi bir tutumum olmayacaktır.

HİÇBİR ŞART, MANSUP UĞRUNA MERAL AKŞENER OLARAK BU SİSTEMİN İÇERİSİNDE YER ALAMAM.

Ben çok içtenlikle Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun başarılı olmasını diliyorum. Keşke bütün millet ittifakı belediye başkanlarımızın hepsi birinci sınıf başarı gösterseler.

Bir farzı mahal vardır, bir de farzı muhal vardır. Bu insanlar, travma yaşıyor. Çünkü, sayın Bahçeli ve Erdoğan, birbirlerine o kadar hakaret etti ki, şimdi de yan yana geldiler. İki siyasi parti tek partiymiş gibi buna Sayın Perinçek de eklendi böyle bir durum oldu. Tepedeki bu insanların geçmişi bir kalemde silip, siyasi eylemler üzerinden hakaretler ve iğrenç şeyler söylediler birbirlerine, böyle bir noktada bu insanlar el sıkışınca seçmenimiz diyor ki, herkes herşeyi yapar. Meral Akşener herşeyi yapmaz. Hiçbir şart, mansup uğruna Meral Akşener olarak bu sistemin içerisinde yer alamam.  Türkiye 2011’de yaptığı bu abuk sabuk ucube Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yönetilemiyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İLLERİNDE ESNAFIN YANINA GİDEMİYORLAR

Demokrasiler kurallar ve kurumlar bütünüdür. Demokrasinin olmazsa olmazı güçlendirilmiş parlamenter sistemde var, yargının, yasamanın ve yürütmenin ayrılmasıdır, demokrasinin sağlanmasıdır, adaletin tesis edilmesidir. Nepotizmin olmadığı, kayırmanın olmadığı, gençlerin formatlanmadığı bir Türkiye bunu taşıyamaz. Bir kişinin aldığı bir kararla herşeyi değiştirdiğiniz bir sistemde milletvekillerinin manası yok. Ak Parti milletvekilleri illerinde esnafın yanına gidemiyorlar. Halbuki, milletvekili seçilen bir şahıs ve millet ona yetki veriyor. Parlamenter sistemde milletvekili seçilir gelir bir yasamadır onun içinden yürütme gelir.

KAOSU ÇIKARAN O KAOSU YÖNETEMEZ BİR BAŞKASI GELİR

Hiçbir siyasetçi kaos çıkarmaz. Kaos çıkaran kaosun parçası olan onu yönetemez. Bizim nesil bunu bilir. Yani kaos çıkarmaya yönelik hiçbir siyasetçi cesaret edemez buna Sayın Erdoğan da dahildir, ben de dahilim. Ailesinin ve Sayın Erdoğan’ın tehdit görmesine dair bir çirkinlik yaşandığında herkes orada durur, engel için durur. Kaosu çıkaran o kaosu yönetemez bir başkası gelir. Kaosu çıkarıp yönetemediği için orada karşılaşacağı ile demokratik usullerle seçilen arasındaki fark korkunçtur.

SAYIN ERDOĞAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDE İMZASININ SAHİBİ OLMALI

İstanbul sözleşmesi yaşatır. İstanbul sözleşmesini seküler takım da yanlış yerden tartışıyor. Kadın düşmanı o kişilerin grupların tartıştığı konular üzerinden tartışılırsa bu yanlıştır. Ak Parti’li kadınlar da bunun arkasında, bunun mücadelesini veriyor. Bu çerçevenin içerisinde eğitim eşitliği, kadınların ekonominin içinde yer almasının sağlanması, kadınların haklarının hukuklarının öne çıkarılması gibi iyimser ayrımcılıkla bunları yok etmeye çalışan bir sözleşme. Ak Parti’deki kadınlarımızın bu mücadelesine destek olmalıyız, Erdoğan’ın kızına dahi hakaret edildiği bir süreçten geçiyoruz. Sayın Erdoğan’ın da imzasının sahibi olmasına davet edilmesi gerektiğine inanıyorum. Her konuda diplomasi yapılması lazım.

TÜRKİYE’DE SEÇİMLERDEN SORUMLU KİŞİ SAYIN BAHÇELİ

Erken seçimi Bahçeliye sormak lazım. Türkiye’de seçimlerden sorumlu kişi odur. Bu sistemin 2030’e kadar Türkiye’yi taşıyacağına inanmıyorum, Türkiye’nin de bu sistemi taşıyacağına inanmıyorum. 2021 Haziran gibi seçim olabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!