Kılıçdaroğlu’ndan “TTB kapatılsın” diyen Bahçeli’ye gönderme

Kılıçdaroğlu'ndan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipler Birliği ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

TTB suç işlemiyor, yöneticileri uyarıyor. Baştan bir strateji belirlemesi gerekiyordu iktidarın. Salgının önlenmesi gerekiyordu, yaptılar başta, sokağa çıkma yasağı, okulların kapatılması gibi. Ama bu kararların doğuracağı bir şey vardı, işsizlik ve arkasından yoksulluk. Hükümetin buna da çözüm üretmesi gerekiyordu.

Verileri bir siyasetçi değil bilim kurulu açıklayacaktı. Alınması gereken önlemleri bir siyasetçi değil, bilim kurulu açıklayacaktı. Bunların hiçbirisi yapılmadı.

Sayın Cumhurbaşkanı bilim kurulunun öncüsü değil, nasıl oluyor da talimatları yerine getiriyor. Doğru bilgiler verilmiyor. Vatandaşın yüzde 59’u bilgilerin doğru olmadığını düşünüyor. Halka doğru bilgilerin verilmesi gerekiyor.

Bahçeli’ye yanıt

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sağlık çalışanları özverili çalışıyor, günün 24 saati çalışıyor. Hangi politikacı 24 saat çalışıyor? Öyle bir noktaya geldik ki, hastayı kurtarmak için çaba harcayan, evine gidemeyen, dinlenme gününü belediyelerin sağladığı otel gibi yerlerde geçiriyor. Sonra bir hekimlere geldik dedik ki bu hekimler suçlu, TTB’nin kapatılması lazım. Niçin? Gerçekleri söyledikleri için. Baştan itibaren olayın ciddiyetinin, var olan devleti yöneten kesim bu olayın ciddiyetini kavrayamadı.

En başından söyledim yine söyleyeyim, uçak biletlerini KDV’yi 18’den 1’e indirdik. Pandemiyle ne ilgisi var bunun? 3 gün sonra da uçakla gitmek yasak… Hangi önlemlerin alınması gerekitiğini uzmanlara sorar insan.

Bütün sağlık çalışanlarına, bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Sizlere minnet borçluyuz. Kovid-19’la mücadele edenler terörist oluyor, hayatımda duyduğum en saçma şey.

Gerçekler dillendirilmeli ki siyaset kurumları ona göre önlem alsınlar. Siyaset kurumuna içinde yaşadıkları bütün tabloyu net bir şekilde sunuyorlar. Madem ki tek adam yönetimi var, TTB’yi, Eczacılar Birliği’ni falan çağırıp sorması gerekiyordu. Oradan oturup ahkam kesmek kolay, asıl suçlu dinlemeyenlerdir. Siyaset kurumunun oturup dinlemesi lazım, suçlaması değil.

Keçiören’de sağlık çalışanlarına saldırı

Sağlıkta şiddet yeni bir olay değil. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edeceğimiz bir şey değildir. “

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!