İYİ Parti’nin Siyasete Damga Vuran Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu Kongrede Yeniden Aday

İYİ Parti’nin Siyasete Damga Vuran Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu Kongrede Yeniden Aday

Röportaj: Esra TOTAN

İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, 2018 yılının Ekim ayından itibaren sürdürmekte olduğu il başkanlığı görevine yapılacak olan kongrede yeniden aday olacağını açıkladı. Türk siyasetinde pek görülmeyen genç, karizmatik, entelektüel parti il başkanı modeli algısını yıkan ve Konya halkının kalbini kazanan Gökhan Tozoğlu’nu Türk kamuoyuna tanıtabilmek için, İl Başkan Yardımcısı olarak kendisi ile bu röportajı yapma ihtiyacı duydum.

***

Esra Totan:

Sayın Başkanım, kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Gökhan Tozoğlu:

1987 yılında Konya Ereğli’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladım. 2005 yılında girdiğim Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2009 yılında mezun oldum. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Vergi Hukuku Bilim Dalında yaparak 2015 yılında bilim uzmanı olarak tamamladım. “Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinin Vergilendirme Karşısındaki Durumu” isimli yayımlanmış bir kitabım bulunmaktadır. 2010 yılından bu yana serbest avukat, 2018 yılından bu yana da arabulucu olarak mesleki faaliyetine devam etmekteyim.

2012 -2014 yılları arasında İdealist Hukukçular Derneği, 2013- 2018 yılları arasında Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şube Başkanlığını görevi üstlendim. 2017 yılı sonunda İYİ Parti Konya İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldım. 24 Haziran Seçimlerinde 7. sıra milletvekili adayı oldum. 5 Ekim 2018 tarihinde Konya il başkanlığı görevine atandım halen bu görevime devam etmekteyim. Evli ve 1 çocuk babasıyım.

 

Esra Totan:

İl Başkanı olarak kendinizi başarılı buluyor musunuz?

Gökhan Tozoğlu:

Ülkemizin son derece hassas bir süreçten geçtiği ortamda kurulmuş olan partimiz Türkiye’de siyasetin kalıplaşmış algılarını yıktı. Çok sayıda insanı siyaset kurumu ile tanıştırdı. Zor zamanda çok büyük bir iş başarıldı. Bu başarının üst noktalara taşınması gerekiyor. Partimizin kuruluş aşamasında seçim ve hukuk işlerinden sorumlu kurucu il başkan yardımcısı olarak görev aldım. 24 Haziran seçimlerinde partimizin Konya’da en genç milletvekili adayı oldum, sonrasında da 5 Ekim 2018 tarihinde genel başkanımız Sn. Meral Akşener’in takdirleriyle yine partimizin Türkiye genelindeki en genç il başkanı olarak görevlendirildim. Yaklaşık bir buçuk yıldır, ilçe sayısı itibarıyla İstanbul’dan sonra en yoğun; alan itibarıyla Türkiye’nin en büyük, nüfus itibarıyla da 7. büyük şehrinde bir sorumluluk üstlendik.

Konya siyasal iktidarın en güçlü olduğu şehirlerden bir tanesi. Sadece bu dönemde değil geçmişte de merhum Erbakan hocanın bağımsız milletvekili seçildiği, sonrasında ise milli görüşün kalesi olmuş şehir. Yani Konya siyasetinin dinamikleri diğer birçok ile göre daha farklı ve hassastır. Bu nedenle Konya’da uygulanacak siyaset ve takip edilecek yol çok önemlidir. Partimiz 24 Haziran seçimlerinde Konya’da 120 bin oy alarak 1 milletvekili çıkardı, 2. milletvekilliği az bir oyla kaybedildi. 31 Mart seçimlerinde seçimlere katıldığımız birçok ilçede partimizin oyları hatırı sayılır şekilde arttı. 40’ı aşkın ilçe belediye meclis üyesi çıkardık. Bu veriler önemlidir ancak yeterli değildir.

 

Esra Totan:

İl Başkanı olarak siyasette hedefiniz nedir?

Gökhan Tozoğlu:

Partimizin iktidar olmak gibi kıymetli bir hedefi, genel başkanımız Sn. Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak gibi önemli bir iradesi vardır. Hal böyle olunca daha önce AK Partiye, MHP’ye ve diğer partilere oy veren seçmenden oy almak zorundayız. İlk defa oy kullanacak olan seçmenin ilk adresi olmak durumundayız. Kadınların alternatifsiz tercihi olmak mecburiyetindeyiz. Bunun için dilimizin ve siyasetimizin kucaklayıcı olması gerekiyor. İşte biz Konya’da bu dil ve siyaset anlayışını ortaya koyuyoruz.

 

Esra Totan:

Bu hedeflere nasıl bir siyaset dili ile ulaşmayı düşünüyorsunuz?

Gökhan Tozoğlu:

Siyasetin temiz bir geçmiş, güven veren bir anlayış, ufku geniş bir siyaset anlayışı ve doğrular üzerinden yapılması gerektiğine inanıyoruz. Eğer bu hassasiyetleri taşımaz iseniz topluma güven vermeniz imkânsız. Söylediklerinize bırakınız başkalarını kendi partililerinizin bile inanması mümkün olmaz. Bu hassasiyetleri taşıyoruz. Kendi yöneticilerimiz ve teşkilatlarımız ile bu bilinç ile gayret gösteriyoruz. Şehrimizde faaliyet gösteren odalar, meslek kuruluşları, bürokrasi diğer siyasi partiler, basın, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşımız ile güzel bir diyalog ortamı içindeyiz. Partimize ilgi her geçen gün artıyor. İnsanlar bizi izliyor, takip ediyor. Politikalarımızı önemsiyor. Biz de bu hassasiyetlerle devam ettirmekte olduğumuz il başkanlığı görevine, genel başkanımız Sn. Meral Akşener başta olmak üzere teşkilat başkanımız, ilçe başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, gençlik kollarımız, il delegelerimiz ve partililerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde tekrar talip olmaya karar verdik.

 

Esra Totan:

Yeni dönem için İl Başkanlığı Adaylığınızı açıkladınız. İl Kongresi ne zaman yapılacak?

Gökhan Tozoğlu:

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü salgını sebebiyle Nisan’da planladığımız kongremizi genel merkez başkanlık divanımızın aldığı karar uyarınca ertelemiştik. 1 Hazirandan itibaren normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte Allah’ın izniyle 21 Haziran 2020 Pazar günü il kongremizi gerçekleştireceğiz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!