İYİ Parti’li Yokuş: Türksat Cumhurbaşkanını Neden Dinlemiyor?

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TÜRKSAT’ın yerel televizyon kanallarından döviz kuru üzerinden kira parası aldığını ve Cumhurbaşkanın “artık dövizle işimiz yok” talimatına rağmen, sözünün çiğnendiği ifade etti.  

Yokuş, Bütçe görüşmeleri sırasında TÜRKSAT’ın hala döviz kuru üzerinden, yerel televizyon kanallarından uydu kira parası aldığını dile getirerek “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı diyor ki: "Artık dövizle işimiz yok." ama bu TÜRKSAT maalesef hâlâ 5.25 Türk Lirasına sabitlemiş olduğu döviz kuruyla kira alıyor. Sayın Cumhurbaşkanının 12 Eylül 2018 tarihinde çıkarmış olduğu 32 Sayılı KHK’da, Türk Parasını Koruma Kanunun 4. Maddesindeki “g” bendinde “…dövize endeksli kiralama yapılamaz” dendiği halde, Kamu Kurumu olan TÜRKSAT, çıkarılan KHK’ya uymamaktadır. Devlet yönetiminde çift başlılık mı mevcut? Cumhurbaşkanının talimatıma kim uymuyor? TÜRKSAT Yönetimi. Acaba niye uymuyor? Yoksa bile bile "lades" mi deniliyor? Eğer böyleyse, Keyfe keder bir yönetim anlayışı ile devlet yönetilemez.”

Bugün yerel televizyonların büyük bölümü kapanmayla yüz yüze olduğunu, bir kısmının ise kapandığını belirten Yokuş, yerel televizyon yöneticilerinin şikayetlerini ve yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi. Yokuş, “Dolardaki artış ve reklam pastasındaki daralmanın, yerel televizyonları ekonomik olarak bitirme noktasına getirmiştir. Hükümet kanadından birçok milletvekiline giden, ancak sesleri duyulmayan yerel televizyon yöneticileri, sahipsiz kalmıştır. Bu anlamda yerel televizyonları destekleyici çalışmaların yapılması oldukça önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanın, “Türk Lirasına dönün” çağrısına uymayan TÜRKSAT’ın bir an evvel yerel televizyonlara döviz kuru üzerinden uyguladığı kira ücreti politikası değişmelidir. Aksi durumda tüm yerel televizyon kanalları kapanma ile yüz yüze kalacaktır.” dedi.

Yokuş son olarak, “Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan KHK’da da açıkça “dövize endeksli kiralama yapılamaz” hükmü yer almasına rağmen, hala dövizle iş yapan kamu kurum ve kuruluşları öncelikle ülke ekonomisini düşünmesi gerekmektedir. Ayrıca yerel televizyonların ödemekte oldukları aylık uydu kiraları ülke ekonomisindeki daralma nedeniyle yeniden gözden geçirilerek, kira ücretleri makul bir seviyeye çekilmelidir. Unutulmamalıdır ki, yerel medyanın oldukça önemli bir işlevi vardır. Ülkemizin yerel sorunlarının çözümü noktasında önemli rol üstlenmektedir." dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!