Şirketinizde tasarrufa geçmek için e-fatura

Avrupa ülkelerinde uzun zamandır faaliyette olan elektronik fatura sistemi sayesinde işletmeler büyük oranda masraftan kurtuldu ve tasarruflu şirketler arasındaki yerini aldı. 2013 yılında Türkiye’de hayata geçen ve aylık cirosu 10 milyon TL’nin üzerinde olan işletmelerin elektronik fatura sistemine geçiş yapmaları zorunlu hale getirildi. Düzenlemeler devam ederken 1 Ocak 2015 yılından itibaren e-ticaret alanında faaliyet gösteren firmaların da elektronik ortamda fatura kesmeleri zorunlu hale getirildi. 2014 yılı itibari ile Türkiye’de sisteme geçiş yapan firmalar sayesinde 65 milyon TL tasarruf edildiği açıklandı. Aylık ciro hacmi fazla olan şirket sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde, beklentileri en iyi şekilde karşılamak ve kâr oranlarını daha yüksek seviyeye çıkartmak için yasal düzenlemelere ayak uydurmak en iyi sonuçları vermektedir. Son yıllarda hızlıca artmaya devam eden e-fatura geçişleri sayesinde ülkemiz adına büyük oranlarda tasarrufun sağlandığı bilinmektedir. Tabi ki sadece tasarruf konusu değil, aynı zamanda alışverişlerin de daha güvenilir bir hal almasına katkıda bulunduğunu dile getirmek gerekiyor. Dönemin Maliye Bakan’ı Mehmet Şimşek, elektronik fatura sisteminin hem tüketiciler hem de üreticiler açısından birçok faydasının olduğunu açıklamıştı. Uzun bir zaman geçmemiş olmasına rağmen sisteme geçiş yapan şirketlerin durumdan bir hayli memnun oldukları görülmektedir.

Elektronik fatura sisteminin avantajları nelerdir?

Bir işletmenin aylık olarak harcadığı kâğıt parası, arşiv tutmak için ayırdığı alan ve müşteriyi memnun etmek için kargo yerine daha hızlı fatura ulaştırmak için kullandığı posta sistemleri gibi maliyetler, şirketler açısından son derece büyük meblağlara tekabül etmektedir. Bu durumun önüne geçmek için ve tüketicinin de alışveriş yaparken daha güvende olmasını sağlamak için hayata geçirilen elektronik fatura sistemi, 20515 yılından itibaren günümüzün en çok tercih edilen alışveriş ortamları olarak kabul edilen internet sitelerinin daha güvenilir şekilde kullanılmasına katkıda bulundu. Hem tüketiciler satın aldıkları ürüne ait faturayı kısa sürede teslim alabiliyorlar hem de sahte fatura başta olmak üzere diğer tüm dolandırıcılıkların önüne geçilmiş oluyor. 31 Ekim 2014 tarihinde dönemin Maliye Bakan’ı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada aradan 1 yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Türkiye’de 20 bin şirket elektronik fatura sistemine geçiş yapmıştı. Bu rakamlar her geçen gün artarken günümüzde neredeyse sisteme geçiş yapmayan firmanın kalmadığını söyleyebiliriz. Tüketici ve üretici arasında güven oluşturmayı sağlayan e-fatura sistemi günümüze gelinceye kadar birçok firma tarafından benimsendi ve artık eskisi gibi uzun süre fatura beklemek gibi bir sorun da ortadan kalkmış oldu. Tabi işletmelerin faturaları 10 yıl boyunca arşiv odalarında saklamaları gibi bir zorunlulukta da ortadan kalkmış oldu.

Sisteme geçmek için arayın

Elektronik fatura sistemi üzerinde uzun zamandır faaliyet gösteren kurumumuz, TÜBİTAK ile ortak çalışan bir işletmedir. Mali mührünüzü teslim aldıktan sonra firmamız ile iletişime geçerek gerekli e-fatura başvurusunda bulunabilir, kısa sürede yapılacak kurulum sonrasında faturalarınızı internet ortamında kesmeye başlayabilirsiniz. Sistem hakkında daha fazla bilgi almak ve kurulum desteği talebinde bulunmak için iletişim numaramızdan firmamıza ulaşabilirsiniz.

E-fatura hakkında detaylı bilgi için https://www.turkkep.com.tr/e-fatura adresinden Türkkep ile iletişime geçebilirsiniz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!