Sincan’da Kan Donduran Cinayet! Lise Öğrencisi Hüseyin Ünal Sınıf Arkadaşı Tarafından Katledildi

featured

Ankara Sincan’da, sınıf arkadaşı 17 yaşındaki Nurullah D., tarafından bıçaklanarak öldürülen aynı yaştaki Hüseyin Ünal toprağa verildi.

Ankara Sincan’da, Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi’nde okuyan Hüseyin Ünal (17) ve Nurullah D. (17), sınıfta tartıştı. Hüseyin Ünal, tartışmadan 1 gün sonra, 13 Şubat’ta, evinde yemek yerken, Nurullah D. ile ortak arkadaşlarının telefonla arayıp çağırması üzerine evden çıkıp, Selçuklu Mahallesi’ndeki Tuna Parkı’na gitti.

Hüseyin Ünal, parkta bekleyen Nurullah D. tarafından kasık ve karın bölgesinden bıçaklandı. Yaralanan Ünal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Nurullah D. ise polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Neler oldu?

Hüseyin Ünal’ın abisi Halil İbrahim Ünal’ın iddialarına göre olayın başlangıç noktası Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi. Cinayetten bir gün önce Nurullah D.’nin kız arkadaşı, Hüseyin Ünal’a sınıftan çıkması için ikazda bulundu. Durumu kabul etmeyen Hüseyin Ünal, Nurullah D.’nin sınıfa gelmesiyle birlikte sınıftan ayrıldı. Hüseyin Ünal’ın sınıftan çıkarken ‘kolay gelsin’ demesi üzerine ikili arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikten gerek okul yöneticileri ve öğretmenler gerekse de sınıftaki diğer öğrencilerin bilgisi vardı. Fakat durum, iki tarafında ailelerine bildirilmedi.

Uyuşturucu Madde İddiası

Abi Ünal’ın iddialarına göre; cinayet Nurullah D. tarafından tartışmanın ilk yaşandığı günden itibaren tasarlandı. Bu durumdan sınıftaki pek çok öğrenci de haberdardı. Abi Halil İbrahim Ünal, çoğu öğrencinin bu konuda gönüllü olarak şahitlik yapmak istediğini Haberiniz’e aktardı.

Bir diğer iddiaya göre ise Nurullah D.nin ailesi, failin cezai indirim alması adına bu suçu 2 gün boyunca tasarlayarak değil madde etkisiyle yaptığını iddia edip cezai indirim talep etmeye hazırlanıyor.

Aynı zamanda şahsın karakoldaki ifadesi esnasında yüksek sesle kahkaha atması da polislerin dikkatinden kaçmamış ve polis memurlarından birinin, şahsın uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu söylediği yine abi Ünal’ın iddiaları arasında yer almaktadır.

Olay gününde ise Hüseyin Ünal okuluna rapor götürdükten sonra eve döndüğü, ardından Nurullah D. ile ortak arkadaşları olduğu iddia edilen ‘Yakup’ isimli görgü tanığının Hüseyin Ünal’ı arayarak Tuna Parkı’na çağırdığı biliniyor. Olay yerine Giden Hüseyin Ünal, Nurullah D.’nin bıçaklı saldırısına uğradı.

Sincan’ın en işlek ve kalabalık parklarından biri olarak bilinmesine rağmen olay yerinde herhangi bir güvenlik, zabıta ya da polis bulunamadığını dile getiren abi Ünal, söz konusu parkın uzun zamandır uyuşturucu çetelelerinin sık sık bulunduğu ve uyuşturucu kullandığı bir alan haline geldiğini belirtti. Aynı zamanda mahalle sakinleri de bu parkın güvensiz olmasından oldukça şikayetçi.

Bu nedenle Hüseyin Ünal’ın yere yığıldığını gören vatandaşların, bunun da bir uyuşturucu vakası olduğunu düşündükleri için herhangi bir müdahalede bulunmadıkları da iddia edildi.

Çevredekiler Kayıtsız Kaldı

Olay yerinin yakınında bulunan Sağlık Ocağı’ndaki sağlık çalışanları durumdan haberdar değildi. Bu sıradan bir uyuşturucu vakası sanıldı. Çevredeki vatandaşların olayı sıradan bir uyuşturucu vakası sanması nedeniyle ambulans geç arandı.

Hastanenin İhmali

Hüseyin Ünal’ın abisi Halil İbrahim Ünal’ın diğer bir iddiası ise hastanenin ihmalkâr davrandığı yönünde. Ünal’ın ifadesine göre, kardeşinin Sincan Lokman Hekim Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından iki ameliyat yapıldı ve akabinde ilaçlı Tomografi çekildi. İlaçlı Tomografinin iki ameliyatın ardından çekilmiş olmasının böbreklerin iflas etmesine neden olabileceğini de dile getiren Ünal,  bunun tamamen bir ihmalkârlık olduğunu belirtti.  Aynı zamanda Tomografiyi çeken radyoloji uzmanının ise durumun ehemmiyetine rağmen mesaisi bittiği için raporu ertesi güne bıraktığı da yine Ünal ailesinin iddiaları arasında.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!