Sığınmacılara 390 lira Türklere 765 lira

featured

Türkiye ekonomisindeki kriz koşulları vatandaşların ve özellikle gençlerin belini bükerken internet fiyatlarında göçmenler uygulanan çifte standart ortaya çıktı. Halk Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, sığınmacılara yapılan kıyağın detaylarını canlı yayında açıkladı.

DÜNYANIN EN YAVAŞ İNTERNETİNİ KULLANIYORUZ

Ekrem Açıkel, dünyanın en yavaş internet hizmetine en pahalı fiyatları ödendiğini açıkladı. İnternet hızında Avrupa ülkelerinin sonuncusu olan Türkiye’deki internet hızı, savaş koşullarındaki Ukrayna’nın bile gerisinde.

Açıkel bu durumu canlı yayında şöyle açıkladı:

“Bize dünyanın en yavaş internetini en pahalıya satıyorlar. İnternet sağlayıcıları gsm şirketleri ve internet sağlayıcıları bizi kazıklıyor. Aldığımız ürünün kalitesi düşük oluyor. Türkiye internet hızında Avrupa sonuncusu durumda. 24.8 megabit internet hızımız var. Bizden sonra Arnavutluk 25.4, Hırvatistan 25.7 Ukrayna 38.1 Bulgaristan 40.4 Yunanistan 53.9 Polonya 94.1 internet hızına sahip. İnterneti kaliteli hale getirmek için gerekli yatırımlar yapıldı mı?”

SIĞINMACILARA 390 TL TÜRKLERE 765 TL

İnternet hizmetlerine yapılacak ödemelerin tarifelerinde ise sığınmacılara yapılan kıyaklar gözler önüne çarpıyor. Suriyeli sığınmacılar için 75 GB internet 390 lira iken Türklere 75 GB internet 765 TL oldu.

KALİTESİZ HİZMETE BİNLERCE LİRA

GSM operatörleri Türkiye’de vatandaşların kullandığı abonelik tarife fiyatları ise vatandaşın sırtındaki yükü katlanmaz hale sokuyor. Türkiye’de bir operatör 80 GB internet aylık, 2500 dk konuşma 500 sms paketinin yıllık taahhütlü tarifesi 1100 TL, aylık abonelik ise 1250 TL olarak belirlendi.

Ekrem Açıkel, yaşan bu durumu özetledikten sonra GSM operatörlerine bir çağrı yaparak “Kendi öz yurdumuzda gariban değiliz. Bu iddialar doğru mu değil mi?” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!