Sığınmacılar, Türkiye’nin dört bir yanında tehdit oluşturmaya devam ediyor

featured

Türkiye’nin dört bir yanından sığınmacılarla alakalı olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bir sitede yaşamakta olan kadının, Suriye’li komşuları tarafından oğullarıyla beraber saldırıya uğradığı öğrenildi. Sosyal medya fenomeni olduğu belirtilen kadının, olayları alacağı tepkilerden korktuğu için duyuramadığı belirtiliyor. Yaklaşık 175 bin takipçisi olan mağdur kadının, çocuklarına bir şey olmasından korktuğu için olayları medya hesabına taşımadığı kaydedildi.

İstanbul’da bu olaylar yaşanırken Türkiye’nin diğer bir ucunda, Mersin’de de benzer olaylar vuku buluyor. Mersin’de işten çıkartılan Suriyeli sığınmacı işçilerin, eski iş yerlerine baskın yaparak tehdit savurdukları öğrenildi. Fabrikada çalıştıkları belirtilen Suriyeli işçiler, işten çıkartılmalarının ardından eski iş yerlerine gelerek hırsızlık yaptı. Bunun yanı sıra, sığınmacıların iş yeri sahibini ölümle tehdit ettikleri de gelen bilgiler arasında.

Mersin, Suriyelilerin en fazla barındıkları illerin başında geliyor. 2022 yılında, Suriyelilerin Mersin ilinde 170’ten fazla şirket kurdukları kaydedildi. Bu sayı, Mersin’i 2022 yılı için en çok yabancı şirket kuruluşu gerçekleşen üçüncü il sırasına yükseltti. Mersin, bu sıralamayla İzmir, Ankara gibi metropolleri bile geride bırakmıştı. Türkiye’de kurulan Suriyeli şirketlerin %25’i Mersin’i merkez olarak belirlemiş durumda. Türkiye genelinde, 2013 Ocak-Temmuz döneminde 260 Suriyeli şirketin kurulduğu belirtiliyor. 2022 yılında aynı aralıkta 674 şirket kuruldu. Bu şirketlerin 170’inin Mersin’de kurulduğu kaydedildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!