Sığınmacılar Kapıkuleyi Kapattı

Sığınmacılar kendilerini kabul ettirmek ve Bulgaristan tarafına geçmek için kapıkule sınır kapısında eylem yaptılar. Sığınmacılar, Kapıkule’nin yoğun olduğu saatlerde yaptıkları eylemle ülkeye giriş çıkışları engellediler. Olaya anında müdahale eden güvenlik görevlileri sığınmacıları hızlı bir şekilde sınır kapısından uzaklaştırdılar. Çocukların ve kadınların yoğun olduğu eylem sırasında, ülkeye giriş çıkış yapmak isteyen araçlar, bekleme süresinin uzamasından dolayı korna çalarak eylemi protesto ettiler.

‘Ülkemize bunlar yakışmıyor’

Bekleme sırasında olan iş adamı M.T. ‘cennet vatanımızda tatilimizi geçirmek için geliyoruz ancak böylesi bir olumsuzluklarla karşılaşmak bizleri üzüyor. Devletimiz bunlara bir çare bulmalı. Bunların bu sınır kapısına kadar gelip, ülke ekonomisi ve işleyişini bozmaya hakları yok’ ifadesini kullandı. M.T. ‘ülkemiz zaten ciddi sorunlarla boğuşuyor, bizler ülkemize döviz getirerek destek vermek istiyoruz. Bu mülteciler ülkemize zarardan başka bir şey vermiyor. Yetkililer bunlara acil bir şekilde çözüm bulmalıdır’ sözlerini söyleyerek, yapılan eylemin yanlış olduğunu söyledi. Ülkemize böylesi eylemlerin yakışmadığına değinen M.T. çözümün Ankara’da olduğunu, Kapıkule’nin kapatılmasının herkese zarar verdiğini dile getirdi.

‘Acilen geri gönderilmelidirler’

Almanya’dan Kapıkule’ye gelen A.K. isimli vatandaşlarımız ise, Avrupa’nın Türkiye’yi hiç istemediğini, bu mültecileri bilerek bizim başımıza sardıklarını dile getirdi. Bunlara acilen çözüm bulunmalı. Hükümetimiz bunları en yakın zamanda ülkelerine geri göndermeleri gerekiyor, bundan sonra gelecek sığınmacıları da kabul etmemek gerekiyor’ ifadesini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!