Sibirya’da Yangın Çıktı: Omsk’ta Bir Tatar Köyü Yandı

Sibirya'da Yangın Çıktı: Omsk'ta Bir Tatar Köyü Yandı

Rusya Federasyonu’nun Sibirya Federal Bölgesi’nde bulunan ve Türklerin yoğunlukla yaşadığı Omsk Oblastı’nda yangın çıktı.

Omsk’da Bolsherechensky bölgesindeki Sibirya Tatarlarının Karakul adlı köyünde yangın çıktı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (MÇS) basın servisinin aktardığına göre, öğleden sonra 13:00’te ihbar edilen yangın ancak Moskova saatiyle 02: 41’de söndürülebildi.

Kurtarma ekipleri olay yerine varana kadar iki konut binası kül oldu, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın 15 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi.

Sibirya'da Yangın Çıktı: Omsk'ta Bir Tatar Köyü Yandı

Çıkan yangında 33 hanelik Karakul köyünde Sibirya Tatarlarına ait 25 konut tamamen kül oldu. Evleri yanan köylüler için 38 kişilik geçici bir barınma merkezi hazırlanırken, köy sakinleri köyde akraba ve komşularıyla kalmayı tercih ettiler.

İHMAL DAVASI AÇILDI

Bölge savcılığına göre, yangının ilk nedeni köy yakınlarındaki sazlıkların tutuşmasıydı. Yangın üzerine ihmal davası açıldı. Davadaki şüpheliler arasında Ulenkul kırsal yerleşim yerinin çalışanları ve başkanı da yer alıyor. Bölge savcılığı “yangından etkilenen köyde Sibirya Tatarlarının bir temsilcileri yaşıyor, şu anda yangının mağdurları için para ve gerekli malzemeleri topluyorlar. Tazminat, yerleşim yerinin rezerv fonundan ve belediye mahallesinden ikamet edenlere ödenecektir.” açıklamasında bulundu.

Bölgesel Tatar ulusal-kültürel özerkliği kamu kuruluşu Konsey Başkanı Radik Minikhanov, yangın mağdurlarına yardım talebiyle çağrıda bulundu. Kampanyaya, “Karakul köyünde çıkan yangın mağdurlarına gönüllü bağış” açıklamasıyla http://tatarstan-omsk.ru/  sitesinden veya +7 (3812) 49 45 87, +7 929 366 25 24, E-posta: [email protected] adresleriyle iletişime geçerek destek olunulabiliyor.

Sibirya'da Yangın Çıktı: Omsk'ta Bir Tatar Köyü Yandı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!