Shrink makinası fiyatları hakkında bilgiler

Teknolojinin iş hayatına kattığı yenilikler arasında önemli bir yere sahip olan shrink makinesi, az zaman ve sınırlı insan gücü ile büyük işler başarır. Sünger, lastik ve paketleme malzemelerinin içine yerleştirildiği makineyle, dış etkilere karşı korunmak istenen ürünler kolay bir şekilde paketlenir. Sadece etrafı sarılarak tamamlanan paketleme işleminde içerik herhangi bir ısıl işleme tabi tutulmaz.
 
İngilizce kökenli olan shrink kelimesinin tam karşılığı küçülmektir. Standart bir paketten ziyade uygun ürünlerin istenen şekle girmesi ve yine istendiği kadar küçülmesi için tercih edilen yöntemle ortaya cazip ve pazarlama gücü yüksek ürünler çıkar. Shrink film ile sonuca ulaşılan makinenin çalışma prensibi; filmin ısı yardımıyla çekmesi ve kapladığı ürünün formunu almasıdır.
 
Shrink makinası ile yapılabilecek avantajlı işlemlerin sağlayacağı kolaylıklar ve bu hizmeti sunan en iyi makinalar hakkında bilgi almak, işletmenizi büyütecek en önemli faktörlerden olabilir. Bu bağlamda shrink makinası fiyatları ve bilgiler hakkında fazlaca öneriyi sunan şirketlerin takibi önemlidir.
 
 Shrink İşlemi Neden Tercih Edilir? Avantajları Nelerdir?
 
Farklı amaçlar için tercih edilen makine yardımıyla birden fazla ürün tek başına paket haline gelebilir. Özellikle birden fazla parçaya sahip olan ürünlerin tek bir pakette sevk ve satışının yapılabilmesi için bu yöntem son derece faydalıdır. İşlem çeşidine göre shrink makinesi fiyatları değişiklik gösterebilir. 0 ya da 2.el makineler için internet üzerinden ciddi bir araştırma yapılarak en doğru sonuca ulaşmak karar vermek için en doğru yöntemdir.
 
 * Tam otomatik
 * Yarı otomatik
 * Manuel
 * Özel tasarım paketleme
 * Otomatik ısı tüneli
 * Tehlikeli maddeler için ısı tüneli gibi çeşitleri olan makine taşıdığı özelliğe uygun olarak farklı fiyat ve ödeme seçeneklerine sahiptir.

Mevcut paketi dış etkilerden korumak ve temiz tutmak için de shrink yönteminden fayda sağlanabilir. Ambalaj içinde sergilenen bir ürünün çalınmasını veya satın alınmadan önce paketinin bozulmasını engelleyen yöntem bir nevi mühür görevi üstlenir.
 
 Ambalaj Sektörüne Özel Çözüm
 
Depolama alanında ürünlerin haşerelere karşı korunması için de kullanılan yöntem aynı zamanda açılan bir ürünün yeniden satışını veya hediye edilmesini engeller. Paketin içindeki ürün istenmeyen dış etkilere karşı muhafaza edilirken sevkiyat esnasında yıpranma payı olan ürünler de sağ salim alıcının eline ulaşır. Ürünün ilk kullanıcısının elinde açılması için de güzel bir koruma sağlayan sistem tekstil gibi yumuşak hammaddeye sahip ürünlerin istendiği kadar küçülmesini sağlar. Bu özellik; depolama, sergileme ve sevkiyat sorunlarının en alt seviyeye inmesinde etkilidir.
 
Aynı tür ürünlerin bir arada durmasını sağlayan yöntem farklı malzemeler için değişik makineler kullanılarak tamamlanır. Kapladığı ürüne estetik bir değer katan shrink yöntemi aynı zamanda bir satış ve pazarlama desteği olarak da kullanılabilir. Yurt dışında çok uzun yıllar öncesinden beri kullanılan paketleme tarzı ülkemizde de son dönemlerin en popüler uygulaması halini almıştır. İstenen bir figürün şeklini alabilen ürünler bu aşamada özel gün ve dönemlerde hediyelik olarak daha fazla değer kazanır. Gıda ürünlerinde ise bariyer görevi üstlenen yöntem şeffaf olması itibariyle tüketici gözünde de güvenilir bir yere sahiptir. Uygulamada kullanılan filmler; polyolefin ve PVC shrink film olarak ikiye ayrılır.

 
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!