Sevdagül Tunçer, “Biz, maalesef Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu bir ülkede yaşadık”

featured

Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, Zafer Gazetesi‘ne konuştu. Taylan İnan Gülkanat’ın sorularını yanıtlayan Tunçer’in röportajı:

Seçimler bitti bitmesine ama siyasette gündem sürekli değişiyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında yaptığı “İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede yaşayamam” çıkışı oldukça konuşuldu. Davutoğlu’nun bu açıklamasını ve Zafer Partisi’nin yerel seçim hazırlıklarını Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer ile konuştuk. Tunçer, Davutoğlu’nun sorununun Ümit Özdağ’ın ismiyle değil, ilkeleriyle alakalı olduğunu savundu.

“ŞU AN DAVUTOĞLU’NUN ESERLERİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede yaşayamam” çıkışını değerlendiren Sevdagül Tunçer “Biz maalesef Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu bir ülkede yaşadık ve onun eserleri ile şu an mücadele ediyoruz. Suriyeli sığınmacı istilası kendisinin Dışişleri Bakanı olduğu dönemde başladı. O günkü açıklaması şuydu:“100 bin kırmızı çizgidir” Bugün 13 milyon sığınmacı ve kaçağın Türkiye’de yaşamasından bahsediyoruz. Aslında Davutoğlu’nun itiraz ettiği şey ilkeler kısmıydı. Ümit Özdağ’ın bakanlığı, onun ilkelerinin o bakanlıkta yürürlüğe girmesi demek. Açıktan cesaret edemeyip, “Biz ilk 4 maddeye karşıyız, irticanın yanındayız, terörle iltisaklı belediyelerde kayyumlara karşıyız” diyemedikleri için “Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı’na karşıyız” diyorlar.“ ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN STRATEJİK GÖÇ MÜHENDİSLİĞİYLE İŞGAL EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Tunçer, Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı ya da Cumhurbaşkanı olduğu bir ülke nasıl olurdu? sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“Ülkemizin stratejik göç mühendisliğiyle işgal edilmesine izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılındayız. Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye’de, Türkiye’nin birlik içerisinde daha nice yüzyıllar göreceği politikalar yürürlükte olur. Sığınmacı ve kaçakların tamamı ülkelerine de dönmüş olur.”

ÜMİT ÖZDAĞ, SAHADA DURMAKTAN GERİ ADIM ATMADI”

Mayıs 2023 seçimlerinden sonra tüm partilerin kendi iç meselelerine odaklandığını savunan Tunçer “ Genel başkanımız bir an bile sahada durmaktan geri adım atmadı. Biz vatandaşlarımızın sorunlarına yer vermeye çalıştık. Sahillerimiz işgal edildiğinde sahillerdeydik, ormanlar talan edildiğinde herkesten önce Akbelen’deydik.” dedi.

“BİZİM BULUNDUĞUMUZ NOKTA ÜÇÜNCÜ YOL”

Zafer Partisi’nin çizgisinin ve ilkelerinin belli olduğunun altını çizen Tunçer “Matematik hesabıyla, siyaseti ticarete dönüştürerek kimsenin yanında yer almayız. İlkesel bazda yer alırız. Bunu Mayıs 2023 seçimlerinde de gösterdik. Yaklaşık yüzde 2.5 gibi bir oy aldık. Yeni kurulmuş ve siyasetin iki kutba sıkıştırılmaya çalışıldığı bir zamanda seçimlere katılmış ve hiçbir maddi desteği olmayan bir parti için başarıydı ama bunla yetinme niyetinde değiliz. Daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Yerel seçimde çok daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Zafer Partisi’nin projeleri en başından beri aynı ama bunları geliştirmeye devam ediyoruz. Halkın yerel seçimlerde partimize teveccüh göstereceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HALKTAN KOPUK SİYASET YAPAN KAYBEDER”

Tunçer son olarak şunları söyledi:

“Kimse halktan kopuk siyaset yapamaz. Yaparsa da kazanamaz, kaybeder. 2 yıldır yaptığımız gibi halkın gündemini kendi gündemimiz olarak belirleyip, siyasetin gündemi haline getiriyoruz. Yerel seçimlerde de halkın problemlerine çözüm üretme noktasında olacağız.”

 

Haber linki: https://zafergazetesi.org/haber/16226936/biz-maalesef-davutoglunun-disisleri-bakani-oldugu-bir-ulkede-yasadik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!