Sevda Özbek: Ülkemizin en önemli sorunlarından biri de enerji arz güvenliği sorunudur

featured

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda Özbek, enerji ve arz güvenliği konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Kendisi de bu konuları iyi bilen bir mühendis olan Özbek’in açıklaması şu şekilde:

Dış ticaret açığımızın en önemli gider kalemlerinden olan enerji konusu yeterli üretim potansiyelimizin varlığına rağmen nedense bir türlü çözülmek istenmiyor.

Harici vesayetler ve içerideki enerji lobileri, enerji politikalarında ki yanlış uygulamalar ve bu hususlardaki zoraki yanlış yönlendirmelerin adeta koruma görevlisi gibi çalışıyorlar.

Türkiye güneş yolu ile enerji üretme potansiyeli oldukça yüksek olan ülkelerden bir tanesidir.

Öyle ki sadece GES başta olmak üzere tamamı yerli,  yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği âtıl potansiyele sahip garip bir ülke durumundayız.

Enerji üretim potansiyeli oldukça yüksek bir ülke olarak, potansiyeli çok zayıf olan AB ülkelerinden kişi başı 4 kattan daha fazla geride kalmış durumdayız.

Güneş alım potansiyeli çok zayıf olan AB’de 201600 MW olan üretim hacmi, Türkiye’de toplam 9400 MW düzeyindedir.

Güneş Enerjisi yolu ile elektrik üretmek isteyen yerli yatırımcımız EPDK tarifeleri, yönetmelikler, prosedürlerin oluşturduğu baskı ve zorluklarla kıskaç altına alınmıştır.

Küçücük ve güneş potansiyeli bizimkine göre yok denecek kadar az olan Hollanda dahi, sadece geçen yıl neredeyse bizim on yılda kurduğumuz düzeyde toplam 7700 MW GES kurmuş durumdadır.

Ülkemizin en önemli dış ticaret açığını enerji kalemlerindeki zoraki alımlar oluşturmaktadır.

Türkiye yeni yüz yılda gelişmiş ülkeler gibi yerli, temiz, milli yenilenebilir enerjiye yönelmek mecburiyetindedir.

Bu bakış açısı Türkiye’nin tüm ekonomik sorunlarını ortadan kaldıracak, ülkeyi ekonomik gelişmişlik açısından 1. lige çıkaracaktır.

Ata İttifakı olarak seçimi kazandığımızda ülkemizi enerji arz güvenliği açmazından kurtaracak, en önemli ekonomik kamburundan arındıracağız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!