Sevda Noyan o sözler hakkında açıklama yaptı!

Sevda Noyan için 6 yıla kadar hapis istemi

Yazar Sevda Noyan, Ülke TV’de konuk olduğu programda sarf ettiği ve tepki çeken sözleriyle ilgili olarak gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube’daki yayınına konuk oldu.

Sevda Noyan, yazar Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ adlı programında 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden tepki çekmişti.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. (…) Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır” demişti.

3 Mayıs’ta Ülke TV’de yayımlanan programda Sevda Noyan’ın “ayaklarını denk alsınlar” sözleri üzerine Esra Elönü de, “Ayak az kalır, dört ayaklarını denk alsınlar” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler dün sosyal medya platformlarında tepki çekti.

Konuyla ilgili cumartesi akşamı Cüneyt Özdemir’in yayınına katılan Sevda Noyan, sözlerinin bağlamından çıkarıldığı için tepki çektiğini ifade ederek ‘savunma hakkını kullanacaklarını’ vurgulamak için bu cümleleri kullandığını açıkladı.

“Siz bu ülkenin seçilmiş başkanına biz sizi silahla götürürüz diyeceksiniz, biz susacağız savunma hakkımız varken” diyen Noyan, ‘haddini aştıysa’ pişman olduğunu ve üzüldüğünü söyleyerek, “Bu ülkede kim darbe yapıyorsa ben darbecilerin karşısındayım, hakkımı savunurum elime ne geçiyorsa” dedi.

“Tekrar böyle bir şeye kalkışırlarsa teyzeler terliklerle tankların önüne mi atılacak sanıyorsunuz?” diyen Noyan, Cüneyt Özdemir’in “Bir yerde silah mı saklıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“O dönemde herkes şaşırdı, ne olduğunu anlamadan kendimizi darbenin içinde bulduk. Şu anda böyle bir şeye hazırız, sadece silahtan bahsetmiyoruz, ruhen de hazırız.

“Gerekirse silah da olabilir. Karşınızdaki sizi öldürmeye geldiğinde siz ne yapacaksınız? Elinizde ne varsa ben savaşırım. Elimde bıçak varsa öyle saldırırım.”

Ülke TV’den açıklama

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ülke TV ise şu ifadeleri kullandı:

“3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan “darbe söylentileri” üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır. “

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!