Şentop’tan “FETÖ’cü Yöntem” Çıkışı

TBMM Başkanı Şentop’tan Vekillik Açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Mecliste abdest alırken gözaltına alınmasına ilişkin “Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini, FETÖ’cü bir yöntem olarak görüyorum” ifadelerini kullandı. Şentop, TBMM’de 1300’e yakın dokunulmazlık dosyası olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TRT Haber Özel yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

Siyasi partilerle ilgili kapatma davası açılmasının çok hoş bir durum olmadığını söyleyen Şentop, “Ancak kapatma davaları ile ilgili hususlar anayasamızda gerekse mevzuatta düzenlenmiş hususlardır. Siyasi partilerin de uyması gereken esaslar var. Onlarla ilgili ihlalleri ile ilgili hususlar ortaya çıktığında başlatılan bir süreç. Bunlar tamamen hukuki bir durum. Terör örgütleri ile ilgili mesafeyi korumaları lazım. Sadece Türkiye’de değil başka yerlerde de öyledir” diye konuştu.

BİN 300’E YAKIN DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ VAR

TBMM’de bin 300’e yakın dokunulmazlık dosyası olduğunu belirten Şentop, “TBMM’de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil” dedi.

GÖZALTI ELEŞTİRİLERİNİ “FETÖ’CÜ YÖNTEM” İLAN ETTİ

Şentop, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasına dair ise “TBMM İçtüzüğünün 170. maddesi, ‘Meclis binalarında ve bahçesinde bir suç işlendiği takdirde, savcılığın doğrudan soruşturma yapacağı bir suçsa, savcılığın talimatı yerine getirilir’ diyor. Savcılıktan gelen talimatı, orada görevli arkadaşlarımız yerine getirmiştir” dedi. Şentop, Gergerlioğlu’nun abdest alırken gözaltına alındığı ile ilgili eleştirileri ise şu sözlerle “FETÖ’cü yöntem” ilan etti: “Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini, FETÖ’cü bir yöntem olarak görüyorum.”

Şentop ayrıca, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu ile Enis Berberoğlu konusunun emsal gösterilmesinin doğru bir kıyas olmadığını öne sürdü.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDE MECLİSİN İRADESİNDEN BAHSETMEDİ

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ile ilgili diğer AKP’lilerin söylemlerini tekrarlayan Şentop, “Kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddetle mücadele ile İstanbul Sözleşmesi’nin eşdeğer şeylermiş gibi değerlendirilmesi doğru değil” diye konuştu. Şentop Mecliste kabul edilen ve Anayasa’ya aykırı biçimde Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilen sözleşme hakkında Meclisin göreve çağrıldığı konudan, yani Meclis Başkanı olarak kendisini ilgilendiren yanından bahsetmedi.

SEÇİM KANUNU VE BARAJ

Şentop bir süredir Cumhur İttifakının gündeminde olan seçim kanunu ve seçim barajı ile ilgili de şunları söyledi:

“Hükümet sistemi değişikliğinden sonra gerek iç tüzük, gerek Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nun yeni baştan gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi, yeni sisteme göre gerekiyor. Baraj konusunu yeniden, bu ittifaklar bağlamında da yeniden değerlendirmeyi gerekli hale getirdi. Bu konuda bir çalışmanın, hükümet sisteminin değişikliğinin sonucu olarak mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!