Şentop, Özel’in “10 Bin Dolar Alan Siyasetçi” Yazısını 37 Gün Sonra Yanıtladı

Şentop, Özel'in

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasının ardından gündeme gelen “Sedat Peker’den 10 bin dolar aylık alan siyasetçi” iddiasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yazdığı yazıya 2 buçuk sayfalık yanıt verdi. Şentop, Yargıya ulaşan bir konuyla ilgili Meclis Başkanı’nın hukuki bir sorumluluğu bulunamayacağını söyledi.

HaberTürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, CHP’li Özgür Özel’in 24 Mayıs’ta yazdığı yazıya 37 gün sonra yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, söz konusu iddiaların araştırılması ve ortaya konulmasının yargının işi olduğunu belirtti.

Yargıya ulaşan bir konuda Meclis başkanının hukuki bir sorumluluğu bulunamayacağını belirten Şentop,”Beklenen husus eğer dilekçelerinizde bahsi geçen iddiaya konu kişinin açıklanması ise öncelikle söz konusu iddianın sahibinin şahsım olmadığını, dolayısıyla bu kişinin kim olduğunun açıklamasının tarafımdan istenmesinin makul olmadığını hatırlatmak isterim.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!