Selvi: Bu mesajlar Ne, Darbe Tehlikesi Mi Var?

Selvi: Önceden seçimler için 'Aslanın ağzında' diyorduk, galiba 2023 seçimleri için 'Aslanın midesinde' diyeceğiz

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Partili bazı isimlerin sosyal medya paylaşımları ve meslektaşı Hilal Kaplan’ın köşe yazısı üzerine ‘Bir darbe tehlikesi mi ima ediliyor diye çalmadık kapı bırakmadığını’ söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ‘Bu mesajlar ne, darbe tehlikesi mi var?’ başlıklı yazısında, AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Hamza Dağ, Mahir Ünal, Bülent Turan ve Mustafa Şen’in “Birlik, beraberlik, ülkem, Türkiyem” şeklindeki sosyal medya paylaşımlarına bir anlam veremediğini belirtti.

“Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın darbe uyarısı olan yazısını da okuduğum için ne oluyor, bilmediğimiz bir tehdit ya da tehlike mi var diye merak ettim” ifadesini kullanan Selvi, şöyle devam etti:

“Hele hele bir darbe tehlikesi mi ima ediliyor diye çalmadık kapı bırakmadım. Ama işin gerçek yüzü farklı çıktı. Biraz rahatladım. Biraz da ‘Sağduyu zamanı’ diye çırpınan biri olarak birlik, beraberlik vurgusundan dolayı memnun oldum.

***

Bir yanda afetlerle boğuşuyoruz. Ama birileri bizi afetler üzerinden kutuplaştırmaya çalışıyor. Bu çağrılarımız ona karşı bir tepki. Ama aynı zamanda olimpiyatlarda sporcular büyük başarılara imza attılar. Bayrağımızı göndere çektirdiler. Bütün milletin yüzünü güldürdüler. Biz millet olmayı tasada ve kıvançta birlik olarak tanımlıyoruz. Kutuplaşmayı reddediyoruz. Siyaset üstü meselelerde birlik olmak gerektiğini savunuyoruz. Onun için, ‘Varlığımız birliğimiz, birliğimiz dirliğimiz, birliğimiz ve dirliğimiz Türkiyemiz’ diyoruz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!